Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri

Vill du skapa något som håller? Drömmer du om en färgstark miljö? Gillar du att arbeta praktiskt? Då är utbildningen till Byggnadsarbetare på Yrkesgymnasiet Linköping något för dig.

Modern utbildning inom måleri

Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram med inriktning Måleri ger en modern byggutbildning som matchar det som är aktuellt inom branschen idag. Du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter som ökar dina möjligheter att få jobb. Under utbildningen övar du också företagande och entreprenörskap.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen.­ ­Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på programmet ett startpaket för körkort. 

Efter gymnasiet

Efter Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri kan du börja arbeta som lärling, vilket du är i omkring två år. Efter gymnasiet tilldelas du 2 000 utbildningstimmar. Om du uppnår de betygskrav som branschen ställt får du tillgodoräkna ytterligare 1 000 utbildningstimmar.

Högskolebehörighet

För att bli högskolebehörig kan du välja Svenska 2 och Svenska 3 inom ditt individuella val samt se till att utöka studieplanen med Engelska 6. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.
Yrkesgymnasiet Linköping
Linnegatán 7
582 25 Linköping

Välkommen till Yrkesgymnasiet Linköping!

”Variationen mellan APL och skola gör att du har mer energi när du väl är inne på skolan. Du får även mycket tid med lärarna vilket gör att du får en bra relation med dem.” – Theo Karlsson, Vård- och omsorgsprogrammet Yrkesgymnasiet...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Johanna
28 jun 2017
Extremt bra!

Jätte bra skola och utbildning, lärarna är positiva och glada och man känner sig alltid välkommen! Ångrar inte att jag bytte till YG en enda sekund

Sponsrad