Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Yrkesgymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Linköping får du en bra yrkesutbildning med mycket praktik. Kolla in filmen för att veta mer!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Vill du skapa något som håller? Drömmer du om en färgstark miljö? Gillar du att arbeta praktiskt? Då kanske utbildningen till Byggnadsarbetare på Yrkesgymnasiet Linköping är något för dig. Här får du bygga, renovera och måla.

Modern utbildning inom måleri

Yrkesgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram ger en modern byggutbildning som matchar det som är aktuellt inom branschen idag. Du får viktig branscherfarenhet och företagskontakter som ökar dina möjligheter att få jobb. Utifrån dina intressen kan du forma din utbildning själv: målare, snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare. Vad passar du bäst som?

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen.­ ­Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev ett startpaket för körkort. Under utbildningen övar du också företagande och entreprenörskap.

Efter gymnasiet

Efter utbildningen inom måleri kan du efter gymnasiet börja arbeta som lärling. Lärlingstiden är 6 800 timmar. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med minst E i alla ämnen får du tillgodoräkna dig 2 800 timmar. Bygg- och anläggningsprogrammet förbereder dig att jobba som byggnadsarbetare, snickare, murare, betongarbetare, golvläggare eller målare.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelska 6, 100p så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Linköping

Yrkesgymnasiet Linköping

”Yrkesgymnasiet i Linköping är en mindre skola vilket innebär att det blir goda relationer mellan oss elever samt att man får en bra relation till lärarna, man känner sig sedd och lär känna varandra.” - Dénise Pettersson, Handels- och administrationsprogrammet åk...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Linköping

Linnegatán 7
582 25 Linköping

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Johanna
(5)
Jätte bra skola och utbildning, lärarna är positiva och glada och man känner sig alltid välkommen! Ångrar inte att jag bytte till YG en enda sekund
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Yrkesgymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Linköping
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: