Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskap, Medier, information & kommunikation

Ellen Fries gymnasium
Programinformation
Uppsala
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskap, Medier, information & kommunikation

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar. Du kan också läsa programmet i anpassad undervisningsgrupp.

Du utvecklar dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen. Du lär dig också om hur individen och samhället samspelar och hur människans livsvillkor har förändrats under historien.

När du har gått samhällsvetenskapsprogrammet har du en grund för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Inriktning medier, information och kommunikation

Du lär dig om mediernas roll i samhället, medieteknik, journalistik, information, reklam och interaktiva kommunikationsformer. Du studerar hur medier påverkar människors åsikter och omvärldsuppfattning.

Anpassad undervisningsgrupp

Du kan också läsa samhällsvetenskapsprogrammet i anpassad undervisningsgrupp. Anpassad undervisningsgrupp erbjuds för dig med funktionsvariation. Det betyder undervisning i mindre klass med förstärkt mentorskap. Du kan läsa alla inriktningar med anpassad undervisning. Idag går dessa klasser på Linnégymnasiet och de kommer också att finnas på Ellen Fries gymnasium.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskap, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Ellen Fries gymnasium

Välkommen till Ellen Fries gymnasium i Uppsala!

Ellen Fries gymnasium är en nyöppnad skola som ligger mitt i Uppsala, alldeles intill Fyrisån. Skolans lokaler består av en äldre och en modernare del. I den äldre delen, som kallas Magdeburg, har skolverksamhet bedrivits ända sedan 1800-talet. Hela skolan...


Läs mer om Ellen Fries gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ellen Fries gymnasium

Västra Strandgatan 11
753 11 Uppsala

 Visa telefonnummer
ellenfriesgymnasium.uppsala.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskap, Medier, information & kommunikation från Ellen Fries gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ellen Fries gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information