Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Aktier och finans

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 265,0
(medelvärde: 298,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 265,0
(medelvärde: 298,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Aktier och finans

Välj Sveriges enda gymnasieutbildning med fokus på aktier, investeringar och finansiell ekonomi! Programmet för dig med hög ambitionsnivå. När du slutat här har du redan gjort din första aktieaffär eller läst din första kurs på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).

Aktier och finans

Denna inriktning är unik för Tumba gymnasium. En ekonomiutbildning med fokus på olika investeringar och finansiella system såsom aktier. Du lär dig hur pengar används för att skapa företag, bostäder, sjukhus eller ännu mer pengar. Under utbildningen studerar vi hur detta fungerar genom olika marknader som aktiemarknaden, valutamarknaden och bostadsmarknaden, samt hur det påverkar samhället.

Två möjligheter för gymnasiearbetet

På programmet Aktier och finans har du två olika möjligheter år 3. Antingen bli du extra förberedd för högre studier genom att gå spetsutbildningen. Då får du prova på att läsa på högskolan redan under gymnasiet genom en kurs på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Eller så väljer du att fortsätta med ett fokus på aktier och skriver ett gymnasiearbete med fokus på investeringar.

Spetsutbildning

Aktier och finans spets är en av Sveriges 19 teoretiska gymnasiala spetsutbildningar och har riksintag. Det ger dig möjligt att läsa en kurs på KTH och skriva ditt gymnasiearbete i samband med den, du tar alltså dina första högskolepoäng redan på gymnasiet. Eftersom det är en spetsutbildning kan du söka till oss oavsett var du bor i Sverige.

Så här jobbar vi

Som elev på Aktier och finans kommer du att möta sex engagerade mentorer som följer dina studier under tre års tid. Det är också dessa lärare som kommer att undervisa dig i de kurser som förbereder dig för att klara dina framtida högskolestudier. Utbildningen har hemklassrum så du har stora möjligheter att sitta och plugga i en lugn miljö under hela dagen.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Aktier och finans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Aktier och finans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Vill du satsa gymnasietiden på en unik utbildning som ger dig alla förutsättningar för att gå vidare till universitetet, KTH, Handelshögskolan eller till en anställning inom bank- och försäkringsbranschen så är FINEK rätt för dig.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Aktier och finans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
deruuu
13 apr 2016
Bästa linjen för framtidens ekonomer

Linjen passar de som är ekonomi intresserade. Alla lärare är bra och väldigt kunniga, skolmaten är bra. 3e året får man plugga på KTH i 2 mån istället för gymnasiearbetet/ UF, v...

Visa hela
5/5
Varli Valentina
24 feb 2016
Toppen skola

Finansekonomi: En enormt krävande linje med grymma och ambitiösa lärare. En utmärkt linje för elever som är villiga att offra och satsa hårt. Linjen ger dig den perfekta starte...

Visa hela
Sponsrad