Tora Vega Gymnasiet

i Åkarp
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Här börjar du nära målet

Hos oss studerar du i lugn och trevlig miljö tillsammans med andra som har samma intresse som du. 

Med start hösten 2024 erbjuder vi två yrkesprogram och två introduktions- program för dig som vill ha möjlighet att läsa in din behörighet samtidigt som du börjar läsa med programmet som du är intresserad av. 

Nära jobb

Delar av din skoltid genomför du på olika arbetsplatser där du praktiserar yrkesrollen och knyter kontakter inför framtida jobb. Vi hjälper dig att hitta intressanta arbetsplatser som passar just dig. När du är klar med gymna- siet väljer du själv om du vill börja jobba eller läsa vidare på högskola/ universitet eller yrkesutbildning. 

Hitta din motivation

Hos oss får du stöd med motiva- tionen för att klara gymnasiet av kompetenta och engagerade lärare. Alla som arbetar på skolan har dig i fokus. 

Din trivsel och att du som elev känner att du kan påverka din tid på skolan är viktigt för oss. På eftermiddagen kan du söka stöd hos våra studie- coacher i studieverkstaden där du också träffar studerande från andra utbildningar. 

Granne med vår folkhögskola

Vi delar lokaler med Tora Vega Folkhögskola och det finns goda möjligheter att läsa vidare på våra yrkesutbildningar eller allmänna kurser efter gymnasiet. 

Gymnasieskola på nytt

Det är inte första gången som vår folkhögskola har bedrivit gymnasie- verksamhet. I Åkarp hos oss fanns ”Naturbruksgymnasiet” från slutet av 1800-talet till 1960-talet, och ett ”Specialgymnasium” fram till 1970- talet. Idag bedriver vår folkhögskola Allmän kurs (motsvarar grundskola/ gymnasiet för vuxna över 18 år), ett flertal yrkesutbildningar och SFI i både Lund, Åkarp och på distans. 


Är du intresserad och vill veta mer om Tora Vega Gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Tora Vega Gymnasiet

Öppet hus

Öppet Hus 25 april!

Välkomna den 25 april kl 15.00 – 19.00 då vi bjuder in alla som är nyfikna på Tora Vega Gymnasiet. Då kommer du få uppleva våra härliga lokaler, känna in miljön och träffa lärare och skolledning.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-04-25    Tid:   15:00 - 19:00  

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Tora Vega Gymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

Tora Vega Gymnasiet

Lundav. 68
232 52 Åkarp

Tel: +46 (0)40-46 44 00
toravegagymnasiet.se

Sponsrad