Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Har du ett intresse för ekonomi, företagande och redovisning? Lockar jobb som civilekonom, entreprenör eller sportchef? Då är Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi något för dig. 

På programmet får du fördjupa dig inom ekonomi både på privat- och företagsnivå samt lära dig om entreprenörskap. Utöver detta läser du kurser som företagsekonomi, moderna språk och privatjuridik. 

Inriktning 

På inriktningen ekonomi får du djupdyka i företagande, matematik och retorik. Dessutom läser du kurser som psykologi och ledarskap – mycket användbara kunskaper för en idrottare. 

Utbildning som öppnar dörrar 

Ekonomiprogrammet ger dig behörighet till många utbildningar på högskola och universitet. Om du inte vill studera vidare kan du så klart även börja jobba direkt. 

Vad händer sen? 

Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba inom flera olika yrken, exempelvis administratör, redovisningsassistent eller marknadsförare. Efter högskolestudier kan du till exempel bli jurist, civilekonom eller fastighetsmäklare. 

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Umeå

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Thoren Sports Academy
Järnvägsallén 24
903 28 Umeå

Thoren Sports Academy – Hela Umeås idrottsgymnasium

Vi finns för att maxa din potential; här kan du möjliggöra din idrottssatsning samtidigt som du får en utbildning i världsklass. Det är inte bara på träning och tävling som du blir en bra elitidrottare. Vi ser till att du även...

Läs mer om Thoren Sports Academy och visa alla program.

Sponsrad