Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap, programinriktat val

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskap, programinriktat val

På Spira Teoretiska Gymnasium erbjuder vi samhällsprogrammet även som programinriktat val. Det innebär att du som saknar behörighet till det nationella gymnasieprogrammet kan gå samhällsprogrammet och samtidigt läsa upp betygen som ger dig gymnasiebehörighet till nationellt program.

Samhällsvetenskap, en bred utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund inför vidare studier på universitet, högskolor och yrkeshögskolor. Du får bland annat lära dig att analysera och förstå sammanhangen i det som händer i samhället runt omkring oss. Det som hände i Sverige och i världen igår, blir aktuella samtals- och undervisningsämnen i klassrummet.

En viktigt del av samhällsprogrammet är din kunskap och utveckling inom kommunikation. Du får lära dig att diskutera och reflektera över frågor som demokrati, kommunikation, etik, miljö och stadskunskap, genus och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

Samhällsprogrammet passar dig som tänker kreativt, gillar att lösa problem och att samarbeta med andra. Samhället studeras ur ett socialt, kulturellt och politiskt perspektiv, och du får också en förståelse för hur människors livsvillkor varierar ur en historisk och global synvinkel.

Samhällsprogrammet har en svårslagen bredd när det gäller att kvalificera och förbereda dig för vidare studier på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, programinriktat val, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskap, programinriktat val

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, programinriktat val så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Spira Teoretiska Gymnasium – Lund
Karl XII gatan 5
22220 Lund

Välkommen till Spira Teoretiska Gymnasium Lund

Gymnasietiden utgör tre år av hela skoltiden. Därför vill vi att du ska minnas tiden på Spira Teoretiska Gymnasium med värme och glädje. Skoltiden där du fick förutsättningar att skapa vägen till din framtid. Spira Teoretiska Gymnasium i Lund ligger...

Läs mer om Spira Teoretiska Gymnasium – Lund och visa alla program.

Sponsrad