Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

S:t Martins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 62 (år 1)
Hantverksprogrammet
Klassrum

Film

Stylist på S:t Martins gymnasium

Om utbildningen

Utbilda dig till Stylist på S:t Martins gymnasium!

Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, barberare och hår- och makeupstylist vänder sig till dig med ett stort intresse för make-up, naglar och hår, men som också vill få goda kunskaper för att studera vidare på universitet och högskola. Just nu har vi lediga platser till programmet.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

På stylist-programmet utvecklar du din kreativitet och får fördjupade kunskaper inom hårdesign, makeup, extensions, manikyr, färg och form, försäljning och service. Teori varvas med praktiska övningar på dockor, modeller och med kunder i skolans egen salong. Entreprenöriellt lärande genomsyrar hela utbildningen.

Du får även möjlighet att göra examensprov och bli diplomerad nagelterapeut.

Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid. 

Efter gymnasiet kan du arbeta som hårstylist, butiksäljare, personlig stylist/säljare, nagelterapeut eller som personal shopper. Du kan även studera vidare efter gymnasiet till make up artist, hudterapeut eller inom hud och spa.

Utbildning nära branschen

Du kommer att ha möjlighet att samarbeta med branschen och flera stora leverantörer. Under dina tre år hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) i bland annat butiker och salonger.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Läs mer S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium är ett kommunalt yrkesgymnasium med tre olika inriktningar; Barn- och fritidsprogrammet, frisör och hår- och makeupstylist och personbil. Vi erbjuder även alla inriktningar på introduktionsprogrammet. Våra yrkesutbildningar leder ofta till jobb men du kan även läsa de...


Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Martins gymnasium

Englalundavägen 8
171 41 Solna

 Visa telefonnummer
www.sundbyberg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

My
(5)
På st martins får vi göra mycket praktiskt, vi får hjälpa till med att bestämma väldigt mycket vilket är bra, man får extra hjälp om man behöver, lärarna är väldigt stöttande och drivande. Rekommenderar starkt! /En föredetta skoltrött tjej, men inte längre sens jag börja här ;)
Sofia
(4)
jag älskar att vi får jobba så mycket praktiskt för att vi lär oss mer på det sättet. Vi får matkort där vi får välja vart vi vill äta. Alla lärarna lär ut på en mycket bra sätt. Skolan är inte så stor och vi är inte så många elever vilket känns skönt för man känner igen alla och alla är så trevliga.
Feffe
(5)
Finns ingenting negativt jag kan säga om varken St Martins som skola eller stylistlinjen. Trivs jättebra med fräscha nya lokaler och lärare samt rektor som hjälper en så sjukt bra.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från S:t Martins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hanna, Cassie och Erfan berättar...
S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: