Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Rudbeck, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Läs ett fjärde år på Teknikprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med teknik? Är du sugen att börja jobba direkt efter avslutade gymnasiestudier på Teknikprogrammet? Eller vill du förbereda dig inför kommande studier på högskola och universitet? Då kanske TE4 är någonting för dig!

Från och med hösten 2016 startade Rudbeck upp ett fjärde år på Teknikprogrammet. Utbildningen till Gymnasieingenjör är en ettårig påbyggnadsutbildning och du läser inriktningen Informations- och medieteknik. Under påbyggnadsutbildningen får du minst 10 veckors arbetsplatsförlagt lärande och du avslutar året med att göra ett examensarbete. Din APL har du dessutom möjlighet att göra utomlands. Du får en Gymnasieingenjörsexamen med kompetens inom nätverksteknik, ett område där efterfrågan på arbetskraft är mycket stor. Med andra ord finns det finns goda chanser för dig att få jobb direkt efter avslutade studier.

Tre möjliga utgångar

Som examinerad Gymnasieingenjör har du möjlighet att arbeta som:

  • Nätverkstekniker med kunskaper om installationer av kommunikationsutrustning
  • Datasamordnare för support och helpdesk

TE4 ger dig också kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning om du i framtiden väljer att studera vidare.

Utbildningen sker i nära samarbete mellan skolan och näringslivet. Du får möjlighet att utveckla ingenjörsmässiga färdigheter med hjälp av den internationellt erkända CDIO-modellen (Concieve, Design, Implement, Operate). Ett lokalt programråd är kopplat till utbildningen. Programrådet ser till att alla kurser stämmer väl överens med näringslivets behov och att utbildningen leder till anställningsbarhet.

Kurser på TE4

  • Gymnasieingenjören i praktiken, 200 p
  • Examensarbete, 100 p
  • Informationsteknisk arkitektur, 100 p
  • Administration av nätverks- och serverutrustning, 100 p
  • Teknik – specialisering, 300 p
  • Datasamordning och support, 100 p

De tre översta kurserna är bestämda av Skolverket och ingår på det tekniska fjärde året oavsett vilken skola du går på. De övriga fyra kurserna är specifikt utvalda av Rudbeck för att skapa vår profil på TE4.

Riksintag

Du är välkommen att söka till vårt fjärde tekniska år oavsett var i landet du bor. Om du kommer från annan ort, så finns det möjlighet att bo på vårt elevhem mot en månadsavgift.

Ansökan

Utbildningen är sökbar för dig som går på Teknikprogrammet årskurs 3 eller för dig som tidigare har tagit studenten från Teknikprogrammet. Studierna måste påbörjas senast det kalenderår du fyller 22 år. Du ansöker via Gymnasieantagningen Storsthlm.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollentuna

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Informationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Informationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rudbeck
Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

Ett av Stockholms läns mest populärara gymnasium

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan har 2300 elever och över 250 anställda. Skolan ger dig ett mycket stort utbud av kurser, stor valfrihet och möjlighet till många möten. Hos Rudbeck är just du viktig! Skolan har har inte traditionella...

Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Sponsrad