Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Praktiska gymnasiet Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: 4 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 120
    (medelvärde: 167) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Om utbildningen

Sök till Naturbruksprogrammet med inriktning Hästhållning i Täby

Tycker du om att arbeta med hästar och kan tänka dig ett framtida yrke inom hästsporten är det här utbildningen för dig. Praktiktiden ger möjlighet till att få prova på både träning/tävlingsverksamhet samt stuteri för att få en inblick i olika områden inom hästsporten. Praktiken ger dig även möjlighet att skapa kontakter inom hästsporten som är viktiga för att sedan få ett arbete.

Hantverksprogrammet med inriktning Hästhållning på Praktiska Gymnasiet i Täby är en lärlingsutbildning med stora chanser till jobb. Här får du möjligheten att arbeta nära naturen och dessutom lära dig hur du blir egen företagare, entreprenör samt hur du sköter teknik och ekonomi inom området!

Inriktning Hästhållning

Inriktningen Hästhållning ger dig en djupare förståelse om hästar och hästsporten. Under din utbildning på Praktiska gymnasiet i Täby som innehåller en hel del praktik har du möjlighet att skapa kontakter inom hästsporten för att efter studenten lättare få ett arbete.

Exempel på kurser som ingår:

Djurens biologi
Djuren i naturbruket
Djurhållning
Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet ger dig möjligheten att bli högskolebehörig och Naturbruksprogrammet på Praktiska gymnasiet Täby är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet i Täby - Gymnasieskolan mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Täby

Eldarvägen 4
187 75 Täby

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer