Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Pauliskolan
Programinformation
Malmö
Antal elever: 45 (år 1)
Barn- och fritidsprogrammet

Film

   
Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

När du väljer Barn- och fritidsprogrammet (BF) öppnar du dörren till ett spännande arbete med människor i alla åldrar. Programmet ger dig kunskaper och färdigheter i pedagogik, psykologi, sociologi och service.

Barn och fritid är ett yrkesprogram, men du har alltid möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier.

Inriktningen pedagogiskt och socialt arbete passar dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du får kunskaper om och tränas i hur du bemöter människor i olika situationer.

Barnskötare/elevassistent

För dig som vill jobba som barnskötare och elevassistent kommer du att få kunskaper i specialpedagogik, funktionsvariationer och relationen mellan människan och samhället.

Du lär dig om barns och ungdomars lärande och växande. I kurserna får du kunskap om hur barn lär sig och utvecklas. Du får träna på att planera, organisera och utföra uppgifter som är vanliga inom arbetet med barn och unga.

Väktare/personlig assistent

Väljer du profil väktare och personlig assistent kommer du att få kunskaper om lagstiftning, mänskliga rättigheter samt relationen mellan samhället och olika grupper. Du får också lära dig att möta människor med respekt, oavsett sociala förhållanden eller funktionsvariation.

Väktarutbildningen sker i samarbete med branschorganisationen BYA. Elever som läser profilen väktare genomför en extern utbildning i regi av BYA under år 2 och år 3.

Yrkesutgång:
Barnskötare, elevassistent, personlig assistent eller väktare.
Kan ge behörighet till studier på högskola/universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Pauliskolan

Välkommen till Pauliskolan i Malmö!

Pauliskolan är Sveriges äldsta tekniska läroverk. Det är också en av de modernaste skolorna. Skolan lyfter in de digitala verktygen som omgärdar oss i samhället till undervisningssituationen.  Det finns trådlöst nätverk på hela skolan och man är utrustade med det senaste...


Läs mer om Pauliskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Pauliskolan

Föreningsgatan 41
211 52 Malmö

 Visa telefonnummer
pauliskolan.malmo.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Pauliskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: