Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Pauliskolan, i Malmö
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 168,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 168,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

När du väljer Barn- och fritidsprogrammet (BF) öppnar du dörren till ett spännande arbete med människor i alla åldrar. Programmet ger dig kunskaper och färdigheter i pedagogik, psykologi, sociologi och service.

Barn och fritid är ett yrkesprogram, men du har alltid möjlighet att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier.

Inriktningen pedagogiskt och socialt arbete passar dig som tycker om att jobba med människor i alla åldrar. Du får kunskaper om och tränas i hur du bemöter människor i olika situationer.

Barnskötare/elevassistent

För dig som vill jobba som barnskötare och elevassistent kommer du att få kunskaper i specialpedagogik, funktionsvariationer och relationen mellan människan och samhället.

Du lär dig om barns och ungdomars lärande och växande. I kurserna får du kunskap om hur barn lär sig och utvecklas. Du får träna på att planera, organisera och utföra uppgifter som är vanliga inom arbetet med barn och unga.

Väktare/personlig assistent

Väljer du profil väktare och personlig assistent kommer du att få kunskaper om lagstiftning, mänskliga rättigheter samt relationen mellan samhället och olika grupper. Du får också lära dig att möta människor med respekt, oavsett sociala förhållanden eller funktionsvariation.

Väktarutbildningen sker i samarbete med branschorganisationen BYA. Elever som läser profilen väktare genomför en extern utbildning i regi av BYA under år 2 och år 3.

Yrkesutgång:
Barnskötare, elevassistent, personlig assistent eller väktare.
Kan ge behörighet till studier på högskola/universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Pauliskolan
Föreningsgatan 41
211 52 Malmö

Välkommen till Pauliskolan i Malmö!

Pauliskolan är Sveriges äldsta tekniska läroverk som grundades redan 1853. Teknikprogrammet och de gamla anrika miljöerna finns fortfarande kvar på skolan, men i dag erbjuder Pauliskolan en stor bredd av även andra program. Här finns det något för alla. På...

Läs mer om Pauliskolan och visa alla program.

Sponsrad