Röster från NTI gymnasiet i Sollentuna

Jag skulle rekommendera programmet till de som är datorintresserade. Det är en rolig utbildning där man får testa sina kunskaper och förhoppningsvis lära sig mycket!” - Klaudia

Om du vill gå i en mindre skola där det är lätt att komma in och lära känna varandra ska du börja på NTI gymnasiet i Sollentuna. Gymnasieprogrammet rekommendera jag till personer som är intresserade av datorer, spel eller nätverk.” - Robin

NTI gymnasiet

Kaudia Kowalska på NTI-gymnasiet i SollentunaKlaudia Kowalska läser Datorteknik & Nätverk på NTI gymnasium i Sollentuna

Klaudia valde gymnasieprogrammet för att hon har ett stort intresse för datorer. På NTI gymnasium i Sollentuna får hon chansen att läsa många datakurser som Databashantering och Datorkommunikation och hon lär sig hur hon kan hantera datorrelaterade saker.

-    Under de datorrelaterade ämnena jobbar vi för det mesta praktiskt, men vi har en del teori också. Vi har en 15 veckors lång APU som börjar i vår och sedan fortsätter i trean.
I framtiden vill Klaudia arbeta med Data och Spel på något sätt och tycker om att hon har möjligheten att arbeta direkt efter gymnasiet och att hon kan studera vidare vid ett senare tillfälle om hon skulle vilja det.

Klaudia trivs också bra med lärarna lokalerna och klassen. Hon känner att lärarna verkligen går in för att erbjuda en bra undervisning och de försöker ställa upp så mycket som möjligt för att vi ska nå de betyg vi strävar efter.

-    Skolan i sig är väldigt liten vilket är något jag föredrar. Man känner de flesta eleverna och man går aldrig vilse!

Klaudias bästa minnen från gymnasiet är när undervisningen inte skett vid skolbänken utan på andra sätt.

-    Vi har till exempel haft tre stycken LAN-nätter där man får ta med sig sin stationära dator eller laptop. Där får man sitta och spela och umgås under nattens gång.

Robin Malmgren på NTI-gymnasiet i SollentunaRobin Malmgren är 17 år och läser Datorteknik & Nätverk på NTI gymnasiet i Sollentuna

Robin valde att läsa Datorteknik & nätverk för att han är intresserad av datorer och spel och programmet skulle ge honom en bred utbildning inom detta. NTI gymnasiet i Sollentuna valde han för att den ligger ganska nära där han bor och för att den inte skulle vara så stor, något som han tyckte var viktigt. Såhär berättar Robin om sin utbildning:

-    De datorbaserade ämnena är ganska praktiska med många övningar som sker i och med själva datorerna. Självklart är det en del teori också, men så jättemycket prov har vi inte. Någon praktik har vi inte haft ännu men det ska vi få i tvåan och trean.

Robins drömjobb är att arbeta inom spel- eller datorbranschen. Exakt med vad vet han inte. Men eftersom utbildningen är bred så kan han vänta med att inrikta sig tills han ska välja högskola. Han kan även välja att börja jobba direkt efter gymnasiet.

-    Jag kommer nog inte att plugga vidare till en början, eftersom jag antagligen kommer vara ganska trött på att gå i skola då. Jag valde programmet just för att det är yrkesinriktat så att jag kan börja jobba direkt efter studenten.

Robin trivs med lärarna, i lokalerna och med klassen.

-    Hur lärarna är beror ju på vad man själv tycker men jag tycker att det i stort sätt är bra, en del bättre än andra. Lokalerna är ibland lite trånga beroende på om vi är helklass eller inte, men det är aldrig så att vi inte får plats. Klassen har blivit bättre och bättre eftersom vi lärt känna varandra bättre med tiden.
Läs mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik
Läs mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sollentuna? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.