Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Nacka Strands Gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 222,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 222,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: Spel

VAR MED OCH UTVECKLA FRAMTIDENS HÅLLBARA SAMHÄLLE

Grunderna för att bli ingenjör i framtiden läggs hos oss. Vi förbereder dig för ett vidare lärande där studier på KTH, men även andra ingenjörsutbildningar, är möjliga. Genom djupa kunskaper inom matematik och fysik lär du dig förstå och lösa komplexa problem. Du lär dig se förhållandena mellan människa, teknik, samhälle och miljö. Vi fokuserar på att ge dig en bred förståelse för hur teknik fungerar men också för hur entreprenörskapet skapar ny teknik och hur denna i sin tur påverkar samhället.

Dagens behov av tekniska lösningar för att säkra ett hållbart samhälle är utgångspunkten för utbildningen och du får med dig både teoretisk och praktisk kunskap och erfarenhet genom de projekt vi genomför under din tid på gymnasiet. Vi jobbar med att utveckla din kreativitet och förmåga att lösa problem inom energi och hållbarhet och med dina kunskaper kan du vara med och påverka utvecklingen i framtiden.

I årskurs 3 gör du ett större projekt där du omsätter dina kunskaper inom teknik och entreprenörskap för att ta fram tänkbara lösningar inför framtiden. Du får starta och driva ett UF (Ung-Företagsamhet) -företag där du kan omsätta din idé till verklighet.
Kanske är du den tekniska entreprenören som skapar lösningar på morgondagens utmaningar inom teknik och hållbarhet?

BLI EFTERFRÅGAD PÅ ARBETSMARKNADEN
Om du vill utvecklas teknik och entreprenörskap är detta utbildningen för dig. Vi stimulerar dina kreativa färdigheter och uppmuntrar upptäckarlust, problemlösning och skapande, kompetenser som efterfrågas i branschen. Efterfrågan på ingenjörer är mycket stor, i Sverige men också internationellt. Digitaliseringen och teknikutvecklingen ger ständigt upphov till nya yrkesroller, så framtidsutsikterna är goda!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Lizzi vill öppna nya världar för både barn och vuxna

MediaGymnasiet

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka Strands Gymnasium
Cylindervägen 2
131 26 Nacka Strand

Kreativitet, entreprenörskap & tech.

Nacka Strands Gymnasium ligger centralt placerad i Nacka Strand. I en anrik vacker byggnad utbildas här framtidens kreatörer, entreprenörer och ingenjörer. Tillsammans med våra engagerade och proffsiga lärare kommer du få alla möjligheter att lägga grunden till din framtid. Skolan...

Läs mer om Nacka Strands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad