Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Minervagymnasium, i Umeå
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 278,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 278,6)

Om utbildningen

Teknikprogrammet passar dig som intresserad av teknisk utveckling och ämnen som matte och fysik. Under programmets gång får du lära dig om tekniska processer och och hur teknikutvecklingen påverkar hela samhället.

Teknikprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på universitet eller högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilingenjör, programmerare och webbutvecklare.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se
Minervagymnasium
Glaciärgatan 2
907 27 Umeå

Minervagymnasium, en gymnasieskola i Umeå

Minervagymnasium förbereder dig för vidare studier på universitet eller högskola. Skolan ligger i nära anslutning till Umeå universitet och samarbetar med både universitet och näringslivet. Minervagymnasium erbjuder en trygg miljö med fokus på studier och möjligheter till ett aktivt idrottsliv. Du...

Läs mer om Minervagymnasium och visa alla program.

Sponsrad