Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Malmö Citadellsgymnasium
Programinformation
Malmö
Samhällsvetenskapsprogrammet
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2023-01-25
2023-04-25
samhällsvetenskap

Om utbildningen

Studera samhällsvetenskap på Malmö Citadellsgymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill veta mer om demokrati, etik, genus, kommunikation och miljö. Du får lära dig argumentation, källkritik och vetenskapligt arbetssätt. Du får också inblick i hur dagens samhälle kan förstås utifrån historien och hur det kan bestämma riktningen för framtida samhällsförändringar.

Om Samhällsvetenskap

För att förbereda för arbetsområden inom politik, samhällsplanering och internationell tjänstgöring kommer du att kunna fördjupa dig i entreprenörskap, internationella relationer och ledarskap. Du kommer också att kunna välja högre kurser inom språk, matematik och naturkunskap för att få ytterligare behörighet för högre studier men även psykologi för att få ökad bredd.

Framtida yrken och utbildningar

Samhällsvetare arbetar inom många områden och branscher. Eftersom de har en bred utbildning har de stora möjligheter att välja mellan olika arbetsgivare. De kan till exempel arbeta inom privat eller ideell sektor men även i offentlig sektor. Samhällsvetare kan exempelvis arbeta med information och PR, rådgivning och utredningsarbete.

Studier

En samhällsvetenskaplig utbildning på grundnivå omfattar tre års studier. För avancerad nivå krävs ytterligare två år. För forskarnivå krävs ytterligare två respektive fyra års studier.

En bred utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet på Malmö Citadellsgymnasium ger en förståelse för hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Det är också en del av skolans profil och en viktig pusselbit i vår gemensamma framtid.

Efter gymnasiet

Du blir efter avslutad utbildning väl förberedd för vidare studier till framtida jobb som exempelvis chef, diplomat, entreprenör, gymnasielärare, journalist, projektledare, psykolog, samhällsplanerare eller utredare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Malmö Citadellsgymnasium

Välkommen till en nybyggd gymnasieskola!

Med sin placering på Citadellskajen och plats för drygt 1000 elever i moderna utbildningsmiljöer kommer skolan att bli stadens femte kommunala cityskola. På en gymnasieskola bara ett stenkast från Malmö Centralstation och näringsliv vill vi ge våra elever den allra bästa möjligheten...


Läs mer om Malmö Citadellsgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malmö Citadellsgymnasium

Citadellsvägen 7
Malmö

 Visa telefonnummer
malmo.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Malmö Citadellsgymnasium , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information