Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 228,6)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 228,6)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

ekonomi

Studera ekonomi på Malmö Citadellsgymnasium

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill veta mer om ekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig vad som krävs för att starta och driva företag. Du får också en inblick i det svenska rättssystemet och internationell handel.

Om inriktningen

I takt med att företag och organisationer blivit allt mer globaliserade kommer du att kunna fördjupa dig i internationell handel, ledarskap och marknadsföring. Du kommer också att kunna välja högre kurser inom språk och naturkunskap för att få ytterligare behörighet för högre studier men även psykologi för att få ökad bredd.

Framtida yrken och utbildningar

Ekonomer arbetar inom många områden och branscher. Eftersom de har en bred utbildning har de stora möjligheter att välja mellan olika jobb. De kan till exempel arbeta i näringslivet och offentlig sektor men även i intresseorganisationer. Många väljer också att driva företag. Som ekonom utbildas du för att analysera och förstå komplexa ekonomiska sammanhang. Nationalekonomer är specialiserade på samhällsekonomiska frågor och är anställda på exempelvis myndigheter, industriföretag samt i bank- och finansbranschen.

Studier

Ekonomprogrammet studerar man under tre år och det leder till en kandidatexamen. En civilekonomexamen förutsätter studier i fyra år på civilekonomprogrammet. Många företagsledare är civilekonomer.

En bred utbildning

Ekonomiprogrammet på Malmö Citadellsgymnasium ger kunskaper om villkor för en hållbar utveckling, såväl ur miljösynpunkt som ekonomiskt och socialt. Det är också en del av skolans profil och en viktig pusselbit i vår gemensamma framtid.

Efter gymnasiet

Du blir efter avslutad utbildning väl förberedd för vidare studier till framtida jobb som exempelvis affärsutvecklare, analytiker, chef, controller, entreprenör, jurist, marknadsförare, projektledare eller revisor.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malmö Citadellsgymnasium
Citadellsvägen 7
Malmö

Välkommen till en nybyggd gymnasieskola!

Med sin placering på Citadellskajen och plats för drygt 1000 elever i moderna utbildningsmiljöer kommer skolan att bli stadens femte kommunala cityskola. På en gymnasieskola bara ett stenkast från Malmö Centralstation och näringsliv vill vi ge våra elever den allra bästa möjligheten...

Läs mer om Malmö Citadellsgymnasium och visa alla program.

Sponsrad