Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet
Inga recensioner än

Naturbruksprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 230,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 230,5)

Om utbildningen

Naturbruksprogramme passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se
Mälardalens Ridgymnasium Västerås
721 31 Västerås

Mälardalens Ridgymnasium Västerås (NIU)

Utbildningen passar dig som vill kombinera din gymnasieutbildning med ditt intresse. Skolan är ett naturbruksgymnasium med inriktning lantbruk och fördjupning häst eller hund.Skolan ligger på natursköna Hamre Ridcenter i Västerås med samtliga lokaler på anläggningen. Här erbjuds boende till långväga elever....

Läs mer om Mälardalens Ridgymnasium Västerås och visa alla program.

Sponsrad