Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Kvinnerstagymnasiet, i Örebro
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)

Om utbildningen

Naturbruksprogramme passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se
Kvinnerstagymnasiet
Kvinnersta 533
70591 Örebro

Naturbruksprogrammet på Kvinnerstagymnasiet

Kvinnerstagymnasiet är en av Örebro kommuns 6 gymnasieskolor. Vid skolan finns Naturbruksprogrammet samt Introduktionsprogrammet.  Om du vill besöka gymnasieskolan ligger den ca 1 mil norr om Örebro. Centralt med ändå på landet i bördig naturbruksbygd. Gymnasieskolan har omfattande moderna fysiska...

Läs mer om Kvinnerstagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad