Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Hvilan Utbildning Stockholm
Programinformation
Stockholm
Ekonomiprogrammet
Ekonomiprogrammet på Hvilan Gymnasium

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi, på Hvilan Gymnasium i Stockholm


Ekonomiprogrammet passar för dig som drömmer om att starta eget och funderar på vad som gör ett företag framgångsrikt, eller för dig som gillar domstolsserier där juridiken står i fokus.

Det behövs alltid duktiga ekonomer, både i offentlig verksamhet och på privata företag. På ekonomiprogrammet får du lära dig om de ekonomiska och juridiska förhållandena i samhället, om handel, företagande och internationella ekonomier.

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som företagsekonomi, privatjuridik och psykologi.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv. 

Framtidsdrömmar

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskolenivå. Bland de många yrken du kan läsa vidare till finns ekonom, jurist, fastighetsmäklare, polis, socionom, revisor, lärare med mera. Programmet kan också leda till arbete direkt efter gymnasiet, exempelvis på försäkringsbolag och banker eller i butiker.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Hvilan Utbildning Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Utbildning Stockholm

Hvilan Utbildning Stockholm

Välkommen till Hvilan Gymnasium i Stockholm

Hvilan Gymnasium vill ge dig de bästa förutsättningarna. Därför är kvalitet och omvärldsbevakning viktiga ledord för oss. Vi gör allt för att få dig motiverad, engagerad och nyfiken på framtiden. Välj Hvilan Gymnasium – en personlig skola med varm, öppen atmosfär och...


Läs mer om Hvilan Utbildning Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Utbildning Stockholm

Frescati Hagväg 24
114 19 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

Hvilan suger
(1)
Dåliga lärare, tråkiga lokaler finns inget att göra. F är det vanligaste betyget i skolan. Börja inte i denna skola den är helt värdelös. 2/3 av eleverna i skolan ska byta till en annan skola. Bara massa nördar.
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Vad tråkigt att höra att du inte trivs hos oss. Vi uppmanar dig att boka in ett möte med rektor och framföra dina tankar om hur vi kan bli bättre som skola. Vi jobbar hårt varje dag för att göra vår skola så bra som möjlig men vi kan alltid bli bättre. I våra undersökningar kan vi utläsa att majoriteten av eleverna är nöjda med skolan. När de...
Visa hela
T-h
(4)
Alla lärare är trevliga och lätta att prata med, stämningen på skolan är för det mesta bra (det kan bli små rörigt ibland).eleverna har inflytande på skolan, det är en liten skola så det blir lätt att lära känna varandra och umgås mellan klasserna. Skulle gett den 5/5 men inget är perfekt, det fins fortfarande saker som vi måste jobba lite på
T-h
(5)
Trevliga lärare, bra stämning. (Stockholm) liten skola så det blir lätt att lära känna folk och umgås mellan klasserna.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Hvilan Utbildning Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: