Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Hvilan Gymnasium Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 70 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 155,0
    (medelvärde: 222,7) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-15
Ekonomiprogrammet på Hvilan Gymnasium

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, inriktning Ekonomi, på Hvilan Gymnasium i Stockholm


Ekonomiprogrammet passar för dig som drömmer om att starta eget och funderar på vad som gör ett företag framgångsrikt, eller för dig som gillar domstolsserier där juridiken står i fokus.

Det behövs alltid duktiga ekonomer, både i offentlig verksamhet och på privata företag. På ekonomiprogrammet får du lära dig om de ekonomiska och juridiska förhållandena i samhället, om handel, företagande och internationella ekonomier.

Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som företagsekonomi, privatjuridik och psykologi.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv. 

Framtidsdrömmar

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskolenivå. Bland de många yrken du kan läsa vidare till finns ekonom, jurist, fastighetsmäklare, polis, socionom, revisor, lärare med mera. Programmet kan också leda till arbete direkt efter gymnasiet, exempelvis på försäkringsbolag och banker eller i butiker.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Stockholm

Välkommen till Hvilan Gymnasium Stockholm

På Hvilan Gymnasium i Stockholm kan du gå de studieförberedande programmen! Välj mellan Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att ge dig...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Stockholm

Frescati Hagväg 24
114 19 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 4 recensioner.

Missnöjd elev
(1)
Jag är riktigt irriterad, det är ingen struktur alls, lärarna måste sluta pga kommentarerna och sakerna dom gör mot eleverna, rektorn favoriserar grovt och är taskig mot dem hon inte gillar. Börja inte på denhär skolan om du inte vill bli falsk anklagad. Lärarna drar alla över en kant och ger betyg utöver vad dom tycker om eleverna och att sitta...
Tf Rektor Kommentar:
Hej! Jag jobbar som rektor på skolan och undrar om du möjligtvis skickat detta felaktigt? Det här låter inte alls likt den skola jag jobbar på! På min skola behandlar vi varandra med respekt och våra fina lärare har ett öppet klimat gentemot eleverna. Just nu har vårt elevråd startat en poängtävling vilket är otroligt kul. Alla klasser tävlar mo...
Visa hela
Hvilan suger
(1)
Dåliga lärare, tråkiga lokaler finns inget att göra. F är det vanligaste betyget i skolan. Börja inte i denna skola den är helt värdelös. 2/3 av eleverna i skolan ska byta till en annan skola. Bara massa nördar.
Hvilan Gymnasium Kommentar:
Vad tråkigt att höra att du inte trivs hos oss. Vi uppmanar dig att boka in ett möte med rektor och framföra dina tankar om hur vi kan bli bättre som skola. Vi jobbar hårt varje dag för att göra vår skola så bra som möjlig men vi kan alltid bli bättre. I våra undersökningar kan vi utläsa att majoriteten av eleverna är nöjda med skolan. När de...
Visa hela
T-h
(4)
Alla lärare är trevliga och lätta att prata med, stämningen på skolan är för det mesta bra (det kan bli små rörigt ibland).eleverna har inflytande på skolan, det är en liten skola så det blir lätt att lära känna varandra och umgås mellan klasserna. Skulle gett den 5/5 men inget är perfekt, det fins fortfarande saker som vi måste jobba lite på
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Hvilan Gymnasium Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: