Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Hersby gymnasium, i Lidingö
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 299,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 299,8)

Om utbildningen

Teknikprogrammet passar dig som intresserad av teknisk utveckling och ämnen som matte och fysik. Under programmets gång får du lära dig om tekniska processer och och hur teknikutvecklingen påverkar hela samhället.

Teknikprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på universitet eller högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilingenjör, programmerare och webbutvecklare.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Hersby gymnasium
Läroverksvägen 17
18142 Lidingö

Hersby Gymnasium - gymnasieskola på Lidingö

Hersby gymnasium har funnits sedan 1913 och hette från början Lidingö läroverk. Skolan har byggts om och till flera gånger och erbjuder undervisning i moderna, ljusa lokaler. Hersby gymnasium ligger på Lidingö, omgiven av grönområden och villabebyggelse och bara sex kilometer...

Läs mer om Hersby gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Väljintehersby
08 jun 2022
VÄLJ INTE TEKNIK PÅ HERSBY!

Välj inte teknikprogrammet på hersby! Tekniklärarna är rent av värdelösa på det dem undervisar. Hade totalt 3 prov i programmering varav ett kursprov, inte en ända inlämning ...

Visa hela
Sponsrad