RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Cykel

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

cykel hagströmska

Cykel

Cykelsporten har en mycket stark tradition i Falun och på Hagströmska Gymnasiet Cykel erbjuds du en unik elitmiljö att utvecklas i din egen takt.

I Falun och på Hagströmska Gymnasiet Cykel har flertalet elitaktiva lagt grunden för att senare ta steget fullt ut i proffslivet. Förutsättningarna kring träningsmiljön för samtliga cykeldiscipliner i Falun är inte bara unik för Sverige, utan även i Nordeuropa. Sveriges första och enda inomhusvelodrom är tillsammans med vår BMX bana, även den inomhus, exempel på den unika miljön som skapar optimala träningsmöjligheter året om.  

På Hagströmska gymnasiet genomförs totalt fyra gemensamma träningstillfällen under en skolvecka. Övriga träningspass i veckan lägger din tränare upp i samråd med dig. I Dalarna som region satsas det hårt på cykelidrotten inom bredd- och elit. Cykelföreningarna har en bra verksamhet och variationerna i terrängen erbjuder perfekta förhållanden för alla discipliner. Flera världsstjärnor, VM och OS- guldmedaljörer har utvecklats hos oss, kanske är just du nästa?

Inriktningar 

  • Landsväg

  • Velodrom

  • Mountainbike

  • Cyclocross

  • BMX race

  • BMX street

  • Downhill

  • 4X

  • Slopestyle

Flytta till Falun?

Det är många som väljer att flytta till Falun för att gå på vår skola och följa sina drömmar. Varje år flyttar ett hundratal nya elever in på våra elevboenden och sammanlagt har vi cirka 230 elever som bor utspritt över hela Falun. Vi har som ambition att hjälpa alla elever som ska kombinera sina studier med någon av våra idrotter på skolan och inte bor i Falun eller närområdet med elevboende.

Läs mer om inriktningen och ansökan till Cykel NIU på Hagströmskas hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Cykel, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Cykel

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Cykel så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad