Försäljnings- och serviceprogrammet

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Försäljnings- och serviceprogrammet
(Läs mer) Informationsträff
2023-04-27

Film

Om utbildningen

Läs Försäljnings- och serviceprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Gillar du att sälja? Brinner du för god service, marknadsföring eller vill du kanske starta eget företag i framtiden? Vill du jobba med affärsutveckling, logistik eller kanske som butiksledare? Då är Försäljnings- och serviceprogrammet på Gymnasieakademin rätt för dig. 

Om du väljer att gå detta program kan du välja att börja arbeta direkt efter din gymnasiala utbildning eller kanske fortsätta studera på universitet eller högskola. Här hittar du vägen till just ditt drömjobb!

På programmet får du delta i olika studiebesök i det svenska samt internationella näringslivet. I årskurs tre får du även starta och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet (UF).

Praktik i utbildningen

Under en period får du praktisera ute på riktiga arbetsplatser. Tack vare det får du ovärderlig arbetslivserfarenhet och möjligheter att knyta viktiga kontakter inom arbetslivet.

Under ditt tredje år erbjuder vi dig möjlighet att genomföra din APL utomlands i sju veckor. Vi har ett samarbete i Spanien och deltagarna får kostnaderna för resa, uppehälle och försäkring täckta genom Erasmus+. 

”Jag som läser Försäljnings- och serviceprogrammet på Gymnasieakademin får en bra blandning av teoretiska och praktiska ämnen. Skolan erbjuder även något alldeles speciellt för handelselever: nämligen utlandspraktik i sju veckor i årskurs 3.” – Julia Hansson

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – En plats att växa

Gymnasieakademin är en personlig skola i centrala Göteborg som ger dig det fokus och stöd du behöver. Här kan du utvecklas, må bra och träffa nya kompisar i en trygg och lugn miljö tillsammans med duktiga lärare och elever. Att...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information