Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Katrinelundsgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomi och företagande på Katrinelundsgymnasiet

Ekonomiprogrammet är det perfekta gymnasieprogrammet för dig som är intresserad av ekonomi, marknadsföring och företagande. Under tre år på ekonomiprogrammet får du en bred kunskapsbas inom ekonomiområdet och får dessutom en högskolebehörighet som gör att du kan läsa vidare på högskola eller universitet.

Under din tid på Katrinelundsgymnasiet får du tillsammans med dina lärare, skolans kontakter utanför skolan och dina klasskamrater vidga och fördjupa dina kunskaper. Upptäck, utforska och granska din omvärld på ekonomiprogrammet!

Inriktning Ekonomi

En inriktning inom ekonomi innebär kurser inom entreprenörskap och företagande samt fortsättningskurser inom företagsekonomi och matematik. Ekonomiinriktningen ska göra dig redo för att ta steget ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet om du skulle önska. En väldigt nyttig erfarenhet du får under din gymnasietid är att du får prova på att starta och driva ett eget företag inom Ung Företagsamhet (UF).

Katrinelundsgymnasiet har samarbetspartners med Västsvenska Industri och Handelskammaren, något som gör att utbildningen får en extra spets. Om du vill fortsätta med dina studier efter gymnasiet är du efter tre år på ekonomiprogrammet redo för det!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Katrinelundsgymnasiet
Skånegatan 14
411 40 Göteborg

Katrinelundsgymnasiet – Skolan mitt i stan, granne med Ullevi

Hur du mår påverkar hur det går med dina studier. Därför jobbar vi på Katrinelundsgymnasiet med hela dig - både din ambition och kondition. Vi är extra noga med maten och uppmuntrar alla, oavsett om du är idrottselev eller inte,...

Läs mer om Katrinelundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad