Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 220,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 220,4)

Om utbildningen

Teknikprogrammet passar dig som intresserad av teknisk utveckling och ämnen som matte och fysik. Under programmets gång får du lära dig om tekniska processer och och hur teknikutvecklingen påverkar hela samhället.

Teknikprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på universitet eller högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilingenjör, programmerare och webbutvecklare.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Välkommen till Fridagymnasiet i Mölnlycke

Fridagymnasiet i Mölnlycke öppnar höstterminen 2020 i nyrenoverade lokaler. Skolans vision är att sätta dig som elev i centrum, att du ska känna dig sedd och uppleva ett verkligt inflytande. På skolan har alla elever en egen mentor som stöd...

Läs mer om Fridagymnasiet Mölnlycke och visa alla program.

Sponsrad