Estetiska programmet, Bild och formgivning

Drottning Blankas Gymnasieskola Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 70 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 165,0
    (medelvärde: 229,2) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-26

Om utbildningen

Grafisk design och reklam

På profilen Grafisk design och Reklam läser du estetiska programmet med inriktningen bild och form. Vårt fokus är kommunikation med hjälp av grafik och design. Vi arbetar brett med allt från logotyper, illustrationer, filmat material till sociala medier och reklam. Våra främsta verktyg är Adobe programmen, systemkameran och ritplattan. Denna inriktning passar dig som vill lära dig att skapa med en mängd olika verktyg!

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord. Läs mer nedan om vad som händer varje år på just den här utbildningen.

Om programmet

Det estetiska programmet är ett högskoleförberedande program men med många kreativa inslag. Efter examen från programmet ska du ha kunskaper för högskolestudier inom exempelvis de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Utbildningen ger dig en bred bas att stå på samtidigt som du får en möjlighet att vara kreativ och skapa, reflektera över dels dina egna med även över andras estetiska arbeten. Programmet ger dig möjlighet att utveckla både dina färdigheter inom design men också din analytiska förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild och formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild och formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild och formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Lund

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Lund - en skola mitt i kunskapens centrum

Drottning Blankas Gymnasieskola i Lund är en personlig och kreativ skola. Vi ligger centralt i staden, mycket nära till pendlingsmöjligheter och folkliv. Vi är en skola som vill göra skillnad och samarbetar med Amnesty om mänskliga rättigheter. Samarbetet innebär att...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Lund

Kiliansgatan 12
223 50 Lund

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild och formgivning från Drottning Blankas Gymnasieskola Lund, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information