Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg
Programinformation
Falkenberg
Antal elever: 8 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 226,3
    (Lägsta: 165) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-22
2020-05-06

Om utbildningen

Bild och formgivning på DBGY Falkenberg

Drottning Blankas Gymnasieskola i Falkenberg erbjuder två profiler på inriktningen BIld & Formgivning: Bild & Formgivning, Design och Inredning samt Stil- och trendstylist.

Profil Bild & Formgivning

Utbildningen kommer att utveckla din konstnärliga och kreativa förmåga att uttrycka dig visuellt både på traditionella och moderna sätt och du får prova på många olika tekniker. Bild och formgivning är en profil för dig som är studiemotiverad och som vill att bildkonst och kreativitet ska få en stor del av din gymnasietid samtidigt som du skaffar dig en mycket bred behörighet inför högskolestudier.

Profil Design & inredning

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. I profilen Design och Inredning läggs stort fokus på den kreativa designprocessen där du arbetar med allt från första idéskissen fram till den färdiga produkten eller produktförslaget. Utbildningen kommer ge dig förståelse för bild och form, samt kunskaper om hur man kommunicerar med bilder, bildteori och bildens roll i samhället och historien.

Du kommer under utbildningen att arbeta med skisser som du omvandlar till skalenliga ritningar och även modeller i olika material, som till exempel kartong, plast, lera och så vidare. Därefter skapar du en presentation, visning eller utställning. Inom profilen Design och Inredning studerar du områden som inredning och arkitektur både inomhus och utomhus, möbel- och produktdesign och grafisk formgivning. Du kommer att arbeta med design inom flera områden såsom estetik, användarvänlighet, tillverkning men även kostnadseffektivitet. Du kommer även att arbeta en del digitalt med program som till exempel Photoshop, Indesign, Sketch-Up eller AutoCAD.

Utbildningen är för dig som siktar mot en framtid som till exempel inredningsarkitekt, arkitekt, produktdesigner eller möbelformgivare. Inom ramen för dina individuella val kan du välja till exempel matematik 2b och matematik 3b vilket då ger även dig särskild behörighet för att läsa vidare till exempelvis arkitekt.

Många av våra orter har varje år en modevisning eller en show där elever från skolans alla program hjälps åt att visa upp sina kunskaper. Samhällselever kan vara konferencierer, modeelever visar upp sina kollektioner, Design och Inredning står för scenografi och våra frisör eller hår- och makeupstylister står för styling och hår.

Profil Stil- och trendstylist

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och profilen Stil- och Trendstylist riktar sig mot dig som har ett intresse för bild, mode, kläder och styling samt som under din gymnasietid vill få en bra blandning mellan teori, kreativitet och praktiskt arbete. Stil- och Trendstylist är en alternativ stylistutbildning som fokuserar på hur trender skapas, vad som gör att modet förändras samt hur du, bland annat genom rekvisita i form av kläder, hår, smink och accessoarer, uttrycker en stil, trend eller känsla. Stil- och Trendstylisten är personen som ger filmregissörens och fotografens vision liv.

Du lär dig att arbeta på ett kundorienterat sätt där du kommer att se möjligheter i alla individer och hjälpa dem att framhäva sina allra bästa sidor. Du kan till exempel ena dagen designa skyltfönster på ett attraktivt och säljande sätt och andra dagen styla maträtter inför fotograferingar. Vi har samarbete med etablerade aktörer och vi genomför workshops och studiebesök hos till exempel magasin och andra kända varumärken.

Framtidsyrken kan vara; stylist, butikskommunikatör, modejournalist, butikschef, kostymassistent eller modebloggare. Eftersom programmet är högskoleförberedande kan du även efter gymnasiet välja en annan väg om du önskar utbilda dig inom ett annat område.

Om programmet

Det estetiska programmet är ett högskoleförberedande program men med många kreativa inslag. Efter examen från programmet ska du ha kunskaper för högskolestudier inom exempelvis de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Utbildningen ger dig en bred bas att stå på samtidigt som du får en möjlighet att vara kreativ och skapa, reflektera över dels dina egna med även över andras estetiska arbeten. Programmet ger dig möjlighet att utveckla både dina färdigheter inom design men också din analytiska förmåga.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg söker du till programmet via Gymnasieantagning Halland. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
E-post: gymnasieantagning@falkenberg.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg

DBGY Falkenberg

En personlig gymnasieskola i Falkenberg

Drottning Blankas Gymnasium Falkenberg ligger centralt intill torget i fräscha lokaler. Som elev på DBGY kan du se fram emot en spännande gymnasietid. Skolan har en skön atmosfär som gör det lätt för dig att utvecklas och trivas. Drottning Blanka...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg

Arvidstorpsvägen 12
311 34 Falkenberg

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer