Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 140,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 140,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Träning och ledarskap

Träning och ledarskap är en av våra profiler (utbildningar) som ryms inom Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen fritid och hälsa. Om du vill läsa en utbildning där du får möjlighet att träna och i framtiden hjälpa andra människor att må bra samt coacha dem till ett sundare liv, är det här helt rätt utbildning för dig.

Från och med höstterminen 2023 ger yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet.

Vi är skolan som bryr sig om både dig som elev och världen som du så småningom ska ut i. Därför har varje år hos oss ett tydligt fokus: personligt (år 1), lokalt (år 2) och globalt engagemang (år 3). Det börjar med din personliga utveckling och slutar med hur du kan vara med och driva framgång inom ditt område även för andra på vår jord.

Om programmet

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa är ett yrkesprogram som ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet. Programmet passar dig som är intresserad av fysisk aktivitet och vill arbeta inom den växande hälsobranschen. Vill du gå ett gymnasieprogram där du får hjälpa andra människor att må bra och coacha dem till ett sundare liv är det här helt rätt utbildning för dig.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uddevalla

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla
Kungstorget 5
451 30 Uddevalla

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola i Uddevalla

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång. Vårt läge i centrala Uddevalla gör att det är mycket enkelt att pendla till skolan...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla och visa alla program.

Sponsrad