Visa gymnasium.se som: Mobil

Consensum Sollentuna

Consensum utbildar dig som vill jobba med människor i framtiden

Vill du arbeta med andra människor är detta skolan för dig! Consensum Sollentuna ger dig en trygg och säker bas att bygga vidare på, oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten eller satsar på att läsa vidare på högskola. Du får stora möjligheter att forma din utbildning och din framtid efter egna önskemål. Skolan erbjuder Vård- och omsorgsprogrammet med en högskoleförberedande inriktning och du får dessutom fördjupa dig inom antingen Akutsjukvård eller Hälsa & friskvård. Välkommen till en mysig skola där hälsa och lust att lära är ledorden!

Vård- och omsorgscollege

Consensum i Sollentuna ingår i Stockholms läns Vård- och Omsorgscollege. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och Omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög nivå och som leder till arbete. Consensum har spännande samarbeten med Södertörns Räddningstjänst, Röda Korsets Högskola och med Vetenskapens hus - samarbeten som ger dig värdefulla och intressanta upplevelser!

Hälsa och hjärta

Hälsotänket löper som en röd tråd genom skola och utbildning. När du mår bra presterar du bra. Consensum är en liten och mysig skola som lägger stor vikt vid att kropp och sinne är i balans. På Consensum i Sollentuna upplever du trygghet och studieglädje, och får verktygen för att utveckla dina starka sidor. Som elev hos Consensum bjuds du på frukt, frukost och näringsriktig lunch. Dessutom har skolan ett förmånligt samarbete med regionens fräschaste gym.

Lust att lära

Lusten att lära föds ur en känsla av att kunna påverka sitt lärande och därför jobbar Consensum med entreprenöriellt lärande. Tillsammans skapar man kunskap som är meningsfull och som går att tillämpa praktiskt, i verkliga livet. För att skapa helheter och sammanhang i det du lär dig arbetar ni i ämnesövergripande teman, ett arbetssätt där du som individ får ta stort eget ansvar. Consensum tror på din kreativitet och på din handlingskraft och uppmuntrar dig att testa egna idéer.

Möjlighet att åka utomlands

Omvärlden förändras snabbt och blir allt öppnare. Som elev på Consensum blir du väl förberedd. I alla skolans utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får både en språklig och kulturell grund att stå på inför framtida utmaningar.

Genom Consensums växande internationella nätverk har de samarbeten i England, Spanien, Danmark, Portugal, Kina, Tanzania och Guinea. Här finns det möjligheter till olika utbyten.


Är du intresserad och vill veta mer om Consensum Sollentuna, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Consensum Sollentuna

Program

Yrkesprogram
Vård- och omsorgsprogrammet Ort Recensioner
Vård- och omsorgsprogrammet, Akutsjukvård Stockholm
4,0 (3)
Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa och friskvård Stockholm
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Consensum Sollentuna.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2014

Consensum Sollentuna
 85,3%
Sollentuna
 81,7%
Sverige
 78,9%

Antal elever per lärare 2014

Consensum Sollentuna 9,8
Sollentuna 14,3
Sverige 11,9

Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Vård- och omsorgsprogrammet

12,5 64,0 % 60 %
  Sollentuna Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng 12,5 12,5 13,0 2014
Andel behöriga till högskola 64,0 % 64,0 % 61,2 % 2014
Andel med examen inom 3 år 60 % 60 % 66 % 2014
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Consensum Sollentuna

Aniaraplatsen 2
191 47 SOLLENTUNA

 Visa telefonnummer
www.consensum-sollentuna.se

Recensioner

Mycket Nöjd Etta
(5)
Många ger inte vård-och omsorgssprogrammet en chans. Jag gav det nästan inte men sen kom jag på öppet hus på den här skolan. Den är liten men det har massa fördelar. Alla vet vilka alla är. Lärarna känner dig. Consensum är inte som någon annan skola då den är uppbyggd på ett annorlunda sätt. Hur är lite svårt att förklara här men det gör den spe...
Visa hela
Ak
(3)
Maten har blivit bättre under åren. Är god men inte alltid. Dem flesta lärarna är bra, bra stämning i klassen fast högljud, mycket ljud i skolan men ändo en liten skola som är ganska ofta tyst, förstående lärare
främling
(4)
Skolan är bra.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Consensum Sollentuna, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Consensum Sollentuna
Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 4 recensioner.