Fyra elever som pratar utanför skolan

Consensum utbildar dig som vill jobba med människor i framtiden

Vill du arbeta med andra människor är detta skolan för dig! Consensum Sollentuna ger dig en trygg och säker bas att bygga vidare på, oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten eller satsar på att läsa vidare på högskola.

Drömmer du om att bli tandläkare, sjukgymnast, sjuksköterska eller läkare? En utbildning på Consensum ger en trygg och stabil grund för dig som önskar läsa vidare på högskola.

Kanske är du inte säker på idag vad du kommer att vilja göra efter dina tre år på Consensum? Eftersom alla skolans utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att vidareutbilda dig efter studenten, oavsett vilken kurs du väljer.

Välkommen till en mysig skola där hälsa och lust att lära är ledorden!

Vård- och omsorgscollege

Consensum i Sollentuna ingår i Stockholms läns Vård- och Omsorgscollege. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och Omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög nivå och som leder till arbete. Consensum har spännande samarbeten med Södertörns Räddningstjänst, Röda Korsets Högskola och bjuder ofta in människor från olika vårdyrken som gästföreläsare.

Praktik – nära verkligheten

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig del av din utbildning. En intressant praktikplats ger inte bara nya kunskaper utan ofta leder praktiken till extrajobb under studietiden och anställning efter examen. Tack vare samarbetet inom Vård- och omsorgscollege har skolan många intressanta praktikplatser att erbjuda. I årskurs tre ger skolan också möjlighet för elever att genomföra sin slutpraktik på ett sjukhus i Tanzania, en unik möjlighet att se och lära av vården i ett utvecklingsland.

Hälsa och hjärta

Hälsotänket löper som en röd tråd genom skola och utbildning. När du mår bra presterar du bra. Consensum är en liten och mysig skola som lägger stor vikt vid att kropp och sinne är i balans. På Consensum i Sollentuna upplever du trygghet och studieglädje, och får verktygen för att utveckla dina starka sidor. Skolan arbetar med heltidsmentorer, vuxna som ser, bekräftar, bryr sig om och stöttar så att du lättare når dina mål. Skolan har också ett förmånligt samarbete med Friskis & Svettis.

Ladda ner skolans broschyr här

Är du intresserad och vill veta mer om Consensum Sollentuna, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Consensum Sollentuna

Vi vill gärna träffa dig!

Öppet hus 2021/22

Tisdag 30 november kl. 18-19

Torsdag 3 februari kl. 18-19

Onsdag 20 april kl. 18-19

Skuggningsdagar

Här följer du våra trevliga elever i årskurs 1 och sitter med på några av deras lektioner.

Måndag 6 december kl. 8.45 – 11.50

Måndag 24 januari kl. 8.45-11.50

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-12-06    Tid:   08:45 - 11:40   Välkommen att följa med våra trevliga elever i åk 1 på några av deras lektioner.
Datum:   2022-01-24    Tid:   08:45 - 11:40   Välkommen att följa med våra trevliga elever i åk 1 på några av deras lektioner.
Datum:   2022-02-03    Tid:   18:00 - 19:00   Välkommen på Öppet hus!
Datum:   2022-04-20    Tid:   18:00 - 19:00   Välkommen på Öppet hus!
Datum:   2022-05-02    Tid:   08:45 - 11:40   Välkommen att följa med våra trevliga elever i åk 1 på några av deras lektioner.

Yrkesprogram
Vård- och omsorgsprogrammet Ort Recensioner
Vård- och omsorgsprogrammet Flera orter (2)
4,2 (4)
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogrammet Flera orter (2)
  • = Riksintag

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Consensum Sollentuna.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Antal elever per lärare 2020/21

Consensum Sollentuna
Consensum Sollentuna 13,0

Antal elever på skolan år 2020/21: cirka 150

Vård- och omsorgsprogrammet

14,0 62,5 78,9
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 110 2020/21
Genomsnittlig betygspoäng 14,0 13,5 2019/20
Andel behöriga till högskola 62,5 55,6 2019/20
Andel med examen inom 3 år 78,9 72,0 2017/18
Antagningspoäng medel 203,3 2021
Lägsta antagningspoäng 150,0 2021

Consensum Sollentuna

Consensum, Aniaraplatsen 2, 2tr
191 47 Sollentuna

www.consensum-sollentuna.se

Snittbetyg: 4,3

Dimitra
Skolan är det bästa jag valde och för det hjälpen jag vill
ariana
Jag rekommenderar gymnasieskolan Consensum starkt för dem som gillar en mysig och familjär stämning, för att det är precis det denna skolan erbjuder. Lärarna på skolan vill verkligen elevens bästa om eleven visar att den vill sträva. Det finns hjälp i alla formen, från studiehjälp till hjälp från elever i andra klasser. Ett bra upplägg med de t...
Visa hela
Idun
En superbra skola med trevliga lärare och elever. Bra upplägg med teman.
Skolrecensioner

För att få mer information från Consensum Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Consensum Sollentuna
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga