Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet, Programinriktat val

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Programinriktat val

Syftet med Programinriktat val är att eleven ska nå behörighet till ett nationellt program. Behörig till ett nationellt program blir eleven när grundskolekurserna är avslutade med godkända betyg.

Utbildningen ska vara högst ett läsår och det är möjligt för eleven att antas till ett nationellt program även under läsårets gång då han/hon uppnår behörighet. Programinriktat val riktar sig till elever som snabbt vill bli behöriga och är redo att lägga lite extra tid på sina grundskolekurser.

Studieplanen anpassas individuellt för varje elev och ska främst innehålla den eller de kurser som krävs för att eleven ska bli behörig. Hos oss läser eleven även de kurser som ingår i årkurs 1 på det nationella program som eleven vill läsa. Detta gör att eleven blir klar med grundkursen/kurserna samtidigt som eleven jobbar med sitt år 1 på gymnasiet. På detta sätt behöver inte eleven läsa ett extra år, ingen tid förloras!

När eleven har klarat grundkursen/kurserna och kurserna för årskurs 1 flyttar eleven automatiskt upp till år 2, tillsammans med sina klasskamrater. För hos oss läser både de elever som läser programinriktat val och nationellt program tillsammans i samma klass. Alla ska till samma mål, en gymnasieexamen!

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Programinriktat val, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Programinriktat val

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

International IT College of Sweden Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Programinriktat val så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arena Academy Göteborg
Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

Välkommen till Arena Academy Göteborg

Arena Academy är en fristående gymnasieskola som inriktar sig på att ge en utbildning som rustar dig för universitetsstudier både i Sverige och internationellt. Om du är en ambitiös elev som strävar efter att förbereda dig för vidare studier på...

Läs mer om Arena Academy Göteborg och visa alla program.

Sponsrad