Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Wendela Hebbe gymnasiet

Skolan

Hos Wendela Hebbegymnasiet får du möjlighet att skaffa behörighet till vidare studier samtidigt som du utvecklar ditt specialintresse.

Här finner du fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet.

Wendela Hebbegymnasiet är en förhållandevis liten skola med cirka 400 elever.

Utveckling och möjligheter

Att se och utveckla varje elevs möjligheter och hjälpa dig så att du själv hittar nya vägar och lösningar - det är skolans utgångspunkt och sätt att arbeta på! Skolan vet att initiativkraft och idéer är tillgångar som alltmer värdesätts i arbetslivet. Inom karaktärsämnena samarbetar Wendela Hebbegymnasiet med både etablerade och oetablerade verksamheter och institutioner som t.ex. högskolor, teatrar, tidningar, radio, TV, muséer och gallerier.

Skolan har ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje som vi även delar lokaler med. Hos Wendela Hebbegymnasiet får du jobba mycket i projekt, göra spännande studiebesök. Här knyter du viktiga kontakter inför framtiden.

Idé och inflytande

Wendela Hebbegymnasiet är en skola med högt i tak och stort utrymme för idéer och tankar hos både elever och personal. God struktur, ordning och tydlighet, i kombination med ett öppet, lustfyllt, kreativt och stimulerande klimat, ger alla på skolan chans att vara med och påverka verksamhetens innehåll och form.

Skolan har också ett aktivt elevråd.

Engagerade och innovativa lärare

Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare. Skolan anlitar även gästföreläsare inom karaktärsämnena och aktuella samhällsdebattörer och föredragshållare för hela skolan. Varje klass har en mentor som särskilt månar om dig, träffar dig regelbundet, genomför utvecklingssamtal samt fungerar som ditt bollplank i stort och smått.

Individuellt val

Till ditt andra och tredje år gör du individuella val motsvarande 200 poäng ur ett utbud av kurser som ger särskild behörighet till högskola till exempel Matematik 2-3, Naturkunskap 2, Idrott och Hälsa 2 eller Moderna språk, eller ytterligare bredd på det estetiska området, till exempel Fotografisk bild 1-2, Film- och TV-produktion, Animation 1, Formgivning 1, Musikproduktion 1-2, Dansteknik 3-4, m fl.

Välkommen till Wendela Hebbegymnasiet!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Wendela Hebbegymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Sam/Media Wendela Hebbe gymnasiet 2009-12-06   Amanda Hej! Är väldigt intresserad av att söka till Wendela men min fråga är: om man läser Sam/Media, har man då behörighet att läsa vidare till journalist? Eller måste man läsa in extra kurser efteråt?
0 Sam/Media 2009-12-06   Amanda Hej! Är väldigt intresserad av att söka till Wendela men min fråga är: om man läser Sam/Media, har man då behörighet att läsa vidare till journalist? Eller måste man läsa in extra kurser efteråt?
Visar 1-2 av 2 inlägg


Wendela Hebbegymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information