Wendela Hebbegymnasiet kan erbjuda Dans, Musik, Teater, bild & Form, Spelutveckling och Teknik

Vill du gå media, teknik eller en estetisk inriktning som musik, teater, bild och form, foto och film eller dans i gymnasiet? Välj då Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje! Här kan du bli högskolebehörig samtidigt som du utvecklar ditt specialintresse och läser på en skola där alla trivs och alla känner alla.

Utbildningar som ger dig många möjligheter

På Wendela Hebbegymnasiet kan du läsa flera nationella program som alla är högskoleförberedande. Det finns många olika inriktningar för dig att välja på inom media och estetiska områden som teater, bild och form, musik, foto film, Spelutveckling och dans. Du kan också välja att läsa inriktningar inom design, arkitektur eller kultur. Som Individuellt val finns det möjlighet att läsa allt från Matematik 3b/3c och Naturkunskap 2 till Ljudteknik och Songwriting.

Nära samarbete med näringslivet och internationella möjligheter

Skolan har ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje som man delar lokaler med. Som elev på skolan får du också jobba mycket i projekt, ha praktik där du får mycket värdefulla erfarenheter och göra spännande studiebesök. Som elev kan du till exempel vara med och skapa filmer, logotyper och liknande till lokala företag. Det gör att många elever går ut med en prövad portfolio.

Engagerade och kunniga lärare

Lärarna du har i karaktärsämnena är pedagoger, men också verksamma inom de områden de undervisar i, som exempelvis fotografer, journalister, musiker, formgivare, bildkonstnärer, dramatiker, manusförfattare och regissörer. Wendela Hebbegymnasiet anlitar också gästföreläsare inom karaktärsämnena samt samhällsdebattörer och andra intressanta personer som håller föredrag. Även i kärnämnena har du lärare som är kunniga och engagerade och det är mycket samverkan mellan lärare och inriktningar. I din klass finns två handledare som månar om dig och som du kan vända dig till när det behövs.

Välj ett gymnasium där du kommer trivas

Skolan finns i fräscha och välutrustade lokaler med rymd. Det är en skola för framtiden med värme, närhet, ömsesidig respekt, kreativitet och kompetens. Wendela Hebbegymnasiet är en förhållandevis liten skola med cirka 400 elever. Skolan präglas av trygghet, mycket goda resultat och måluppfyllelse. Här kan du som elev vara den du är! Under din gymnasietid får du studera i en kreativ miljö med skön studiero. Här trivs eleverna, alla hänger tillsammans i cafeterian och alla känner alla helt enkelt!

Är du intresserad och vill veta mer om Wendela Hebbegymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Wendela Hebbegymnasiet

Öppet hus!

Välkommen till öppet hus på Wendela Hebbegymnasiet!

28NOV/23JAN 17.30-19.30

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-11-28    Tid:   17:30

Wendela Hebbegymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Wendela Hebbegymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

151 45 Södertälje

www.sodertalje.se

Lola
Jag tycker Wendela Hebbe är så bra. Hela skolan är familjär med bra genuina lärare. Det finns många olika människor, du kommer hitta någon som passar dig. Vill bara va här hela tiden
r
Bästa Skolan
Wendela Hebbegynnasiet är en underbar skola där man verkligen känner sig hemma. Man kan verkligen vara sig själv och alla är super-accepterande vilket är fantastiskt alla de förstående och duktiga lärarna!

För att beställa information från Wendela Hebbegymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner