Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

mentorskapet - Forum

2011-05-09 19:40   karin

Hur mycket tid får varje elev för handledning? Hur mycket handledning får elever när de arbetar i grupp? Hur mycket grupparbete respektive individuellt arbete är det i undervisningen, exempelvis på ekonomi linjen?


RE: mentorskapet
2011-08-16 22:45   studerande

Jag går omvårdnadslinjen och när man får en uppgift som man ska arbeta med i grupp, går läraren igenom vad som ska göras och sedan arbetar man tillsammans i gruppen i ett arbetsrum. Lärarna brukar gå runt och se till att alla har förstått uppgiften och hjälpa till med de frågor eleverna inte förstår. På omvårdnadslinjen är det ganska blandat individuellt arbete med grupparbeten. Ibland brukar läraren fråga hur vi vill jobba och så kommer man fram till ett arbetssätt tillsammans, eller så arbetar några individuellt och några i grupp. Får man en uppgift själv är det oftast så att man sitter och jobbar med den på "sin" dator i arbetsrummet. Läraren kommer förbi och hjälper.


Växjö Fria Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information