Teknik & Service Gymnasiet

Teknik & Service Gymnasiet – den lilla skolan med det stora hjärtat!

Vi låter ditt intresse bli ditt yrke genom att utbilda dig till ett framtidsjobb tex service- eller energitekniker. Du kan även låta din kreativitet bli ditt yrke - guldsmed.

Teknik & Servicegymnasiet är en skola med härlig stämning och stort engagemang bland både elever och lärare. Är du en blivande energi- eller servicetekniker, eller guldsmed så är Teknik & Servicegymnasiet något för dig!

På El- och energiprogrammet, inriktning energiteknik får du per automatik grundläggande högskolebehörighet.

På Industritekniska programmet, inriktning driftsäkerhet och underhåll och på Hantverksprogrammet, inriktning guldsmed, kommer du att få göra ett val om du vill läsa in ett högskoleförberedande paket (svenska 2, svenska 3 och engelska 6) och matematik 2.

På Industritekniska programmet får du även betald APL (praktik) i åk 3 och du erbjuds Heta arbeten i åk 3.

På alla tre programmen kan du även välja att läsa utökade kurser som tex matematik 3 och engelska 7.

Samarbete med näringslivet 

Skolan har sedan länge ett stort samarbete med näringslivet och det betyder att du inte behöver skaffa dig en egen praktikplats utan att skolan ordnar det åt dig. Teknik & Servicegymnasiet samarbetar idag med bl.a. Arriva, Euromaint, Fortum, MTR, Stockholm Vatten, Arla, IKEA och guldsmeder i Stockholm med omnejd.

Framtid

Vi låter ditt intresse bli ditt yrke genom att utbilda dig till ett framtidsjobb tex service- eller energitekniker. Du kan även låta din kreativitet bli ditt yrke - guldsmed

Vi samarbetar idag med bl.a. MTR Tec, Stadler, Exergi, IKEA, Stockholm Exergi, Euromaint, Stockholm Vatten, Arriva, Ericsson, Stockholms Spårvägar, Arla,Delicato och guldsmeder i Stockholm med omnejd.

Ca 80% av eleverna går direkt ut i arbetslivet och resterande 20% pluggar vidare på tex en Yrkeshögskola eller KTH Tekniskt basår. 

G.Ö.R.A 

Teknik & Servicegymnasiet har en värdegrund som förkortas G.Ö.R.A. Bokstaven G står för gemenskap, Ö för öppenhet, R för respekt och A för ansvar.

Liten skola med mycket gemenskap

Skolan ser det som viktigt att inte expandera för mycket - vi har ca 100 elever. Litenheten och gemenskapen är något som både eleverna och lärarna på skolan värderar högt. Skolan arbetar för att integrera ämnen med varandra för att skapa ett helhetstänk och som kan ge djupare förståelse för hur allt hänger samman.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Teknik & Service Gymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Vad är medianen 2015-11-04   anna Hej jag undrar vad jag behöver för betyg för att komma in på elprogrammet hos er?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Teknik & Service Gymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information