Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Ordna med Kollektivtrafik till gymnasiet - Forum

2011-01-09 19:34   cgv

Min dotter har planer på att söka till Sveriges ridgymnasium till ht-2011. Hon bor i Onsala i Kungsbacka kommun. Vad vi ser så går det ingen kollektivtrafik förbi eller till gymnasiet vilket är en stor brist.
Jag har påpekat det för kollektivansvarig i kommunen, Catarina Nyberg; och det har gjorts till ett ärende med diarienummer: KOM 10-00585/10.
Catarina Nyberg skall titta på problemet under våren 2011 och en lösning vore bra. En lösning som innebär att någon busslinje går förbi skolan så att elever vid skolan kan åka kollektivt till och från skolan på morgonen, under dagen och eftermiddagen då det inte går att köra eleverna med bil varje dag under läsåren.

Det vore kanske bra om gymnasiets ledning följde upp och agerade i denna fråga gentemot eller i samförstånd med kommunen och verkade för en fungerande busstrafik till och från gymnasiet så att förutsättningarna för gymnasiets elever fungerar också med avseende på kollektivtrafik mellan skolan och Kungsbacka station.


RE: Ordna med Kollektivtrafik till gymnasiet
2011-01-11 11:28   SRG

Tack för ett bra initiativ som verkligen känns angeläget. Skolan hade inför läsåret 2010/2011 kontakt med ansvarig personal på kommunen angående bussförbindelser förbi Höglanda. Svaret vi fick då var att den aktuella busshållplatsen heter just Höglanda (linje 735) och är belägen drygt 500 meter från skolan. Några förändringar var inte planerade och därför inte aktuella i det läget. Bussarna går inte så tätt som skulle kunna vara optimalt för att tillgodose alla elevers olika tider. Ansvariga på skolan kommer på nytt att kontakta kommunen i detta ärende för att utreda om vi kan förbättra bussturerna och möjligen få en busshållplats utanför skolan.

Mvh Ledningsgruppen SRG Kungsbacka


Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information