Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Kristianstad

Kristianstads riksgymnasium för rörelsehindrade

På Riksgymnasiet för rörelsehindrade i Kristianstad erbjuds du individuellt anpassad utbildning, kunnig personal med lång erfarenhet, habilitering och boende i trivsam miljö

Individuellt anpassad utbildning

Ungdomar under 21 år med svåra rörelsehinder, som har slutfört sista årskursen i grundskolan eller motsvarande och uppfyller de allmänna behörighetskraven för att söka till gymnasieskolan, har laglig rätt till rh-anpassad gymnasieutbildning inom riksgymnasieverksamheten.

Ansökan till RGRH i Kristianstad

För att ansöka till Riksgymnasiet för rörelsehindrade i Kristianstad ansöker du på en särskild blankett till nämnden för rh-anpassad utbildning. Blanketten finns tillgänglig hos din rh -konsulent, som också hjälper dig med din ansökan. Sista ansökningsdag är den samma som för den reguljära gymnasieskolan, det vill säga omkring den 1 februari inför höstterminen.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Kristianstad

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Hur sker finansiering av skola och boende? 2017-04-11   Tina Lillängen Skolpeng från hemkommunen? Boende med anpassningar och service. Vem betala vad?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Kristianstad
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information