Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksgymnasiet Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium

Blekinge Naturbruksgymnasium utanför Ronneby

Blekinge Naturbruksgymnasium ligger utanför Ronneby med flera sjöar inom några stenkasts avstånd. Skolans marker sträcker sig som en hästsko genom Bräkne-Hoby, Sjöarp, Hakarp, Karlsnäs och Kalleberga, dessa tre orter utgör skolans fem olika undervisningsplatser. Den största delen av undervisningen bedrivs i Bräkne-Hoby.

Nyrenoverad och modern skola med internat

Blekinge Naturbruksgymnasium är en liten skola med familjär stämning, där de fokuserar på en nära och trivsam miljö med de bästa möjliga förutsättningarna för en modern och utvecklande utbildning. Gymnasiet har funnits i över 50 år och har stor kunskap inom ekologiskt jordbruk.

Eleverna på Blekinge Naturbruksgymnasium får mycket hjälp av skolans duktiga lärare och instruktörer. På Blekinge Naturbruksgymnasium arbetar 40 engagerade medarbetare. Blekinge Naturbruksgymnasium har nyrenoverade och moderna lokaler. Har du lång resväg kan du bo på skolans internat.

Ridstall och hundhall på Blekinge Naturbruksgymnasium 

Skolan har jord-, skog-, häst- och hundutbildningarna. Blekinge Naturbruksgymnasiums  ridhus invigdes 1999 och används på dagtid av elever och på kvällarna är det många klubbar som använder anläggningen. Om du inte är med i någon klubb kan du ändå få tillgång till ridhuset genom ett ridhuskort.

Skolan har även en hundhall, en uppvärmd träningshall på 435 kvm. Det finns även en teorisal i anslutning till hallen samt toaletter och en enkel kökshörna.

Jordbruksutbildningen har de flesta djur i Bräkne-Hoby men använder även marker i både Hakarp och Kalleberga. De flesta maskiner som skogsbruksutbildningens använder står i Sjöarp.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Blekinge Naturbruksgymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 tysk elev 2010-10-15   martina purann min dotter (15) är intresserad att lära sig landsbruk i Sverige, eftersom vi hade bott där i 18 månader innan vi flyttade tillbaka till tyskland. Hon kan lite svenska (men...
1 internat 2010-10-12   jennifer hejsan, jag går sista året på högstadiet, och det är alltså snart dags för gymnasieval, jag undrar då hur mycket internat kostar och hur lång...
0 Vart vänder man sig under sommaren för att acceptera sin plats på gymnasiet? 2009-07-16   ann Hej Jag behöver information om hur min dotter accepterar sin plats vid gymnasiet. Finns det ingen man kan ringa till?
0 besöka 2009-04-16   lena w var det öppet hus 25/4, eller va det bara ko utsläpp. och vilken tid gäller det, har en son som vill gå på hoby gymnasie.
1 besöka 2009-04-16   lena w var det öppet hus 25/4, eller va det bara ko utsläpp. och vilken tid gäller det, har en son som vill gå på hoby gymnasie.
1 får man ta med sig hunden? 2009-01-17   Annika Hej! Har tänkt gå smådjursutbildningen. Då undrar jag om man får ta med sig sin egen hund om dagarna?
Visar 1-6 av 6 inlägg


Blekinge Naturbruksgymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information