Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Motorbranschens Tekniska gymn.

Välkommen till MTG - Motorbranschens Tekniska gymnasium i Göteborg

Har du ett stort intresse för fordon? Då är MTG något för dig. MTG erbjuder ett brett utbud inom fordons- och transportbranschen. Hos oss kan du utbilda dig till lastbilsförare, personbilstekniker, lastvagnstekniker, bilskadetekniker och lackeringstekniker. Fordons- och transportbranschen är i snabb förändring! Elektrifiering, med elhybrider, elmotorer och avancerade datasystem i såväl motorer som kaross, är redan här för att stanna - och vi har utbildningarna som tar dig med in i framtiden! Vår skola har ett nära samarbete med såväl ledande personbilsföretag som transportföretag både i Göteborg och våra kranskommuner. Vår skola är helt enkelt optimerad för framgång och vi är certifierade Motorbranschcollege (MBC).

Till verkligheten utan omvägar

På bara tre år ska du bli en fullfjädrad tekniker eller förare. Dessutom behöver du grundläggande behörighet i ämnen som svenska, engelska och matte. Det kräver målmedvetenhet och fokus. Därför har vi lagt upp en samlad utbildning, med tydliga mål som matchar branschens krav. Givetvis erbjuder vi branschens bästa praktikplatser, så att du lär dig rätt saker på rätt ställe.

Fullt fokus på din framtid

På MTG får du en personligt anpassad utbildning, med det stöd just du behöver för att lyckas. Det blir möjligt genom att vi jobbar i små grupper, med utrymme för individuell anpassning, och stort personligt engagemang från våra lärare. Vi har schemalagd läxhjälp, för att du inte ska tappa tempo eller motivation. Vi har fullt fokus på din framtid. Branschen kräver det.

Skolan är anpassad för våra olika yrkesinriktningar. Vi har fina och välutrustade verkstäder, undervisningssalar, terminal och en modern fordonspark.

Våra inriktningar är:

Lastbil och mobila maskiner: Utbildning till Lastvagnstekniker

Personbil: Utbildning till Personvagnstekniker

Karosseri och lackering: Utbildning till Bilskadetekniker eller Lackeringstekniker

Transport: Utbildning till Lastbilsförare

Du väljer inriktning efter det första året och under årskurs ett kommer du att få prova de olika yrkesinriktningarna. Hos oss kan du självklart välja att läsa grundläggande högskolebehörighet och det finns även möjlighet att få en spetsutbildning i elektrifiering. 

För mer information - gå in under de olika inriktningarna här på sidan!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Motorbranschens Tekniska gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Byta växellåda 2017-10-20   Dan Hej! Har en gammal Toyota Camry från 2000. Jag behöver byta växellåda på den och undrar nu om ni gör sådant? Tänkte att det kan vara bra att träna på en bil. Tänkte också att om man inte fråg...
1 topplockspackning 2011-06-10   Maria Hejsan..Undrar om ni tar emot bilar o lagar dem?? Jag verkar ha fått problem med min topplockspackning på min gamla saab 9000 turbo årsmodell 95..Finns intresse o laga den ho...
0 Lackering? 2010-06-04   jörgen Hej. Undrar om det finmns intresse av att lacka en mc tank plus skärmar? Mvh jörgen
0 Lackering? 2010-06-04   jörgen Hej. Undrar om det finmns intresse av att lacka en mc tank plus skärmar? Mvh jörgen
Visar 1-4 av 4 inlägg


Motorbranschens Tekniska gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information