Marina läroverket i Danderyd

Marina läroverket

Marina läroverket är en gymnasieskola i marin miljö som
ligger i Stocksunds hamn, bara en mil norr om Stockholms city.
Skolområdet inramas av grönska och kajen mot Saltsjön, där fartygen som
används i undervisningen lägger till. Läget ger utmärkta möjligheter till att
nyttja både vad skärgården och storstaden har att erbjuda.

Med 500 elever på skolan kan vi erbjuda dig både trygghet och
kamratskap, samtidigt som du får möjlighet till intressanta och varierande
upplevelser. Här blir du väl förberedd för framtiden, oavsett om du vill
direkt ut i arbetslivet eller planerar att studera vidare på högskola eller
universitet. Utöver det vill vi se till att dina tre år på Marina läroverket
är något du sent kommer att glömma.

Långsegling på internationellt vatten

Inom alla utbildningar förläggs delar av undervisningen ombord på skolsegelfartyget Älva. Ombord undervisas eleverna i de ordinarie skolämnen samtidigt som de mönstras som jungmän och tränas i samarbetsförmåga och problemlösning. Eleverna har dessutom undervisning i sjömanskap, deltar i framförandet av fartyget och har tjänstgöring i Byssan. Våra långseglingar tar eleverna till Cork och Gran Canaria och ger förutom äventyr, upplevelser och erfarenheter även personlig utveckling och vänner för livet.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Marina Läroverket i Danderyd

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Angående Maskinteknikprogrammet och behörighet för vidare studier på högskolan 2022-10-29   Engagerad förälder Hej, ni skriver att "utbildningen ger även möjlighet till grundläggande behörighet för vidare studier på högskolan". Fråga:: - Innebär de att programmet ger direkt behörighet för vidare studi...
0 Prao? 2011-01-27   Joakim.J Hejsan, jag undrar ifall någon av er vet bra marinbiologiska arbetsplatser i närheten av Vallentuna där man kan Praoa inom marinbiologi, för jag ska praoa om ett par vecko...
Sida:
1


Marina Läroverket i Danderyd
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin