Lars Kaggskolan

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolan har cirka 1300 elever och 150 medarbetare. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi erbjuder en kamratlig och trivsam arbetsplats med engagerade kollegor i en utvecklande miljö.

Säg Kagg - det räcker!

Hjärtligt välkommen till Lars Kaggskolan - det räcker med att du säger Kagg. På vår webbplats hittar du all möjlig information om vår skola: information om våra utbildningar, kontaktuppgifter till samtliga anställd, elevinformation och mycket mer.

Vi beskriver våra gymnasieprogram med tillhörande kursplaner för samtliga alternativa inriktningar. Hittar du inte det söker så kontakta oss gärna. Vi på unika ”Kagg” hjälper dig att förverkliga dina framtidsplaner!

Kaggandan är välkänd

Den står för:

  • Kamratskap
  • Ansvar
  • Gemensamma Grundvärderingar

Likabehandlingsplan

På Lars Kaggskolan är vi varandras arbetsmiljö och det ska inte förekomma kränkningar av något slag på skolan. Elever och personal skall alltid uppleva att de behandlas likvärdigt oavsett social, etnisk och kulturell bakgrund, religion eller trosuppfattning, kön, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck, funktionsnedsättning eller ålder.

På Lars Kaggskolan känner vi ett gemensamt ansvar att sträva efter en skolmiljö som präglas av trygghet, ett tillåtande klimat och respekt inför varandra. Lärare och annan personal har ansvar för att reflektera över de normer och värderingar som man förmedlar i undervisningen och i kontakt med elever.

Vi är en del av Kalmarsunds gymnasieförbund

Lars Kaggskolan är en av tre gymnasieskolor inom Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolorna är Lars Kaggskolan, Jenny Nyströmskolan (inklusive Anpassad gymnasieskola) och Stagneliusskolan. Förbundet är ett kommunalförbund som bildades den 1 juli 1995 av medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Förbundets uppgift är att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Lars Kaggskolan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
2 Läge.! 2008-11-27   Alexandra Hej! Ligger Lars Kaggskolan i centrum, i Kalmar, eller var ligger den egentligen? Tack!
0 Hantverksprogrammet 2008-11-27   Alexandra Hej! Vad har ni för inriktningar på ert hantverksprogram? :)
Visar 1-2 av 2 inlägg


Lars Kaggskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information