Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

JENSEN gymnasium, Södra

JENSEN gymnasium Gamla stan (Fd Södra)

Här blir du förberedd på nästa viktiga steg i livet! På JENSEN Gamla stan möts du av engagerade lärare och en trygg atmosfär. Här finns också en aktiv elevkår och flera utskott att engagera sig i. För att du ska bli förberedd på bästa sätt arbetar JENSEN genom utbildningskonceptet Träning för verkligheten. Då blir du både förberedd för yrkes- och studielivet efter gymnasiet.

Du hittar JENSEN Gamla stan på Stora Nygatan 30.

Träning för verkligheten

Vårt utbildningskoncept betyder att du får en tydlig koppling till verkligheten, både med näringsliv, högskola och universitet. JENSEN Gamla stan samarbetar bland annat med Södertörns Högskola, Stockholms Universitet och Uppsala universitet. JENSEN samarbetar även med Vetenskapens hus (Stockholms Universitet och KTH) där det görs studiebesök. Samarbetet erbjuder en inblick i eftergymnasiala studier men framförallt en tillgång till avancerad labbutrustning och utbildning.

Vi satsar stort på Ung Företagsamhet (UF) och flera av våra elever säger: "att driva ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande jag gjort under gymnasietiden".

Vi blev utsedda till Stockholms bästa UF-skola 2011, 2012, 2013, 2015, 2018, 2020 och 2021.

UF-juryns motivering när JENSEN utsågs till Sveriges bästa UF-skola 2021:

”Vinnaren har utmärkt sig genom att låta UF-företagandets upplevelser bli en del av samtliga elevers gymnasietid, redan från start. Genom ett programöverskridande arbete där eleverna inspireras av varandras profileringar och engagemang visar skolan hur en livskraftig UF-anda kan sättas i väggarna. Den tidiga satsningen på socialt entreprenörskap kopplat till FNs globala mål sätter vinnaren i framkant för en hållbar utveckling. Skolan låter heller inte framgångarna stanna i de egna korridorerna, utan delar generöst med sig av sitt framgångsrecept till andra.”

För dig med ambitioner

JENSEN gymnasium Gamla stan slog upp portarna 2005 och har blivit en mycket omtyckt skola med gott rykte. Du hittar skolan i nyrenoverade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm.

Sedan start har kvalitet i undervisningen och elevernas kunskapsresultat varit högsta prioritet. Alla elever har möjlighet och potential att nå sina mål, men det kommer inte gratis. Du måste ta ditt ansvar och lägga ner den tid och energi som krävs.

Alla lektioner på JENSEN Gamla stan är lärarledda och skolans lärare jobbar hårt för att du ska nå dina mål. De arbetar även med att coacha andra lärare på skolan samt med att säkerställa att du och dina klasskamrater får bästa möjliga undervisning.

Fokus på entreprenörskap på JENSEN gymnasium

På JENSEN Gamla stan är entreprenörskap och verklighetsnära undervisning i fokus och det finns ett etablerat samarbete med näringslivet. Många av skolans program ger dig som elev möjlighet till praktik i näringslivet och språkresor utomlands.

Mental träning och pedagogiska promenader

För att hjälpa dig fokusera såväl i som utanför skolan jobbar JENSEN gymnasium med mental träning. Detta sker i form av avslappningsövningar, mindfulness, stresshantering och målbildsträning. Många av skolans elever upplever att den mentala träningen hjälper dem i skolarbetet.

JENSEN arbetar också med regelbunden fysisk aktivitet både inomhus och utomhus. Flera gånger i veckan går du och dina klasskamrater på pedagogiska promenader där ni diskuterar ett ämne eller löser en uppgift tillsammans.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om JENSEN gymnasium Gamla stan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Jensen Södra 2019-01-28   G. Varför ska man välja just Jensen södra över andra Jensen gymnasium, exempelvis Jensen Norra?
0 Fråga 2012-12-16   Playgod of Sweden Har ni Internat möjligheter om man bor utanför Stockholm?
3 frågor 2008-12-02   natur vart ligger detta gymnasium, vilken station?. är det mest invandrare eller svenska elever? eller både och?
Visar 1-3 av 3 inlägg


JENSEN gymnasium Gamla stan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information