JENSEN gymnasium, Örebro

JENSEN gymnasium Örebro

JENSEN i Örebro ligger mitt i city där tre spännande och utmanande år väntar på dig. Här möts du av en familjär stämning och en lugn atmosfär där du trivs! Efter studenten är du väl förberedd för både vidare studier, arbete eller för att starta eget. Här blir du helt enkelt förberedd på nästa steg i livet.

JENSEN gymnasium Örebro ligger på Kungsgatan 4.

Träning för verkligheten

För att bli förberedd på både att studera vidare, starta eget eller börja jobba direkt efter gymnasiet arbetar JENSEN på ett speciellt arbetssätt. De kallar det Träning för verkligheten vilket betyder att eleverna på skolan får besöka företag, högskolor och arbeta med verklighetsbaserade case. 

Entreprenörskap och företagande

Om du har ett intresse av entreprenörskap och företagande är JENSEN Örebro ett smart val. JENSEN gymnasium har sedan flera år tillbaka fokus på dessa ämnen och du har under din studietid möjlighet att driva ditt eget företag genom Ung Företagsamhet (UF). UF är ett utmärkt tillfälle för dig att få sätta dina kunskaper på prov och förena teori med praktik. JENSEN har en fin historik när det kommer till UF-företag och har sedan 2009 vunnit totalt 20 UF-utmärkelser.

Chromebooks och Google Apps en del av det digitala lärandet

JENSEN i Örebro vill ligga i framkant när det kommer till IT. Anledningen är att de vill hänga med i utvecklingen och att eleverna ska få tillgång till de bästa verktygen. Därför får alla elever på JENSEN en Chromebook att disponera under hela gymnasietiden - det är en bärbar dator som är utvecklad av Google. Med hjälp av din bärbara dator och Google Apps som verktyg blir samarbetet mellan dig och dina lärare både enklare, snabbare och roligare.

Lärare med kompetens och engagemang

På JENSEN Örebro kommer du och din lärarcoach tillsammans sätta upp mål och göra en plan för hur du ska uppnå dem. Som elev kan du påverka mycket, elevdemokratin är viktig. Lärarna är här för att hjälpa dig att lyckas. De är engagerade, drivna, professionella och gör undervisningen intressant och lärorik. Här blir du sedd, får stöd och utvecklar din förmåga och dig själv.

Må bra för att prestera bättre

Att må bra, både mentalt och fysiskt, är viktigt och det handlar mycket om din hälsa. JENSEN i Örebro fokuserar på att eleverna ska må bra och därför får du använda dig av beprövade tekniker för exempelvis avslappning, stresshantering och målbildsträning. Mycket visar på att daglig fysisk aktivitet både är bra för välbefinnandet och ökar prestationsförmågan. Därför vävs vardagsmotion in i undervisningen genom så kallade pedagogiska promenader.

Välkommen på personlig visning

Nu har du chansen att komma och träffa oss på en visning, då kan du passa på att ställa alla dina frågor samtidigt som du får se våra lokaler. Hjärtligt välkommen kontakta biträdande rektor Andreas Ahonen för att boka en personlig visning!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om JENSEN gymnasium Örebro

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Antal 2014-02-12   Vilma Är det många som har sökt in till sam iår?
1 Byta till Er skola 2011-03-14   EB Hej, jag vill höra ifall min son som går första året på sam på risbergska, kan byta till Er skola? Vad krävs?
Visar 1-2 av 2 inlägg


JENSEN gymnasium Örebro
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information