JENSEN gymnasium, Helsingborg

JENSEN gymnasium Helsingborg

Vill du läsa på ett gymnasium där dina studier och din personliga utveckling sätts i första rummet? Då är JENSEN gymnasium Helsingborg rätt för dig! Här får du tre roliga och spännande år som förbereder dig inför nästa steg i livet, vare sig det handlar om fortsatta studier på universitet eller om du ska ge dig in i arbetslivet. Välkommen till JENSEN i Helsingborg!

JENSEN gymnasium ligger centralt på Kaliforniegatan 4 i Helsingborg. Här får du en utbildning av hög kvalitet! Du får lära dig ta eget ansvar och att sätta upp höga mål. TIll din hjälp har du engagerade och kunniga lärare som är 100% behöriga. Tillsammans arbetar ni för att du ska nå dina mål och få ut det önskar av din utbildning. Skolan deltar i Skolverkets satsning Matematiklyftet, som syftar till att höja svenska elevers resultat inom matematik.

Både Skolinspektionens utvärderingar och undersökningar bland skolans elever visar att trivseln är hög bland eleverna och att de har förtroende för lärarnas bedömning och betygssättning. Dessutom har JENSEN vunnit flera utmärkelser för sitt kvalitetsarbete.

Träning för verkligheten

På JENSEN gymnasium har man ett unikt utbildningskoncept som man kallar för ”Träning för verkligheten”. Vad innebär då Träning för verkligheten? Bland annat så får du jobba med verklighetsbaserade case utifrån de samarbeten som skolan har med universitet och näringsliv. I Helsingborg har man bland annat ett samarbete med Söderpunkten. Skolan strävar alltid efter att utveckla nya arbetssätt som gör studierna roligare och ger dig ännu bättre studieresultat.

Tack vare samarbete med Ung Företagsamhet kan du under din gymnasietid på prova på att starta eget företag.

Effektivt schema och digitala verktyg

Du möjlighet att utnyttja hela skoldagen till studier, läraledda lektioner och arbetstid där du kan få läxhjälp - JENSEN SmartStudy - av lärare på skolan.

JENSEN lägger mycket kraft vid att ligga i framkant när det kommer till IT i undervisningen. Ett bra exempel på det är att alla elever får varsin Chromebook när de börjar på skolan. Under din studietid jobbar du mycket med Google Apps och tack vare det verktyget blir samarbetet mellan dig och dina lärare enklare och effektivare.

Coachande lärare med kompetens och engagemang

Är det viktigt för dig med regelbunden feedback från dina lärare? Oroa dig inte! På JENSEN finns kompetenta lärare som engagerar sig i din skolgång. Tillsammans med dina lärare ser ni till att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att du ska lyckas med dina studier.

Må bra för att prestera bättre

Hos JENSEN tror man att en aktiv och hälsosam livsstil är fördelaktig när det kommer till studier och personlig utveckling. Därför lägger man stor vikt vid en variation av olika aktiviter så som idrottslektioner, mental träning och pedagogiska promenader. Det är JENSENS förhoppning att detta ska göra din tid hos dem ännu bättre!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om JENSEN gymnasium Helsingborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Kommer jag in ! 2013-06-20   Alex Dinulovic Hej ! Hej jag ska börja nian nu i höst på Elinebergsskolan, jag är lite orolig om jag kan komma in på er skola (EK) jag har 210 poäng tror ni att jag kan komma in. Skulle vara tacksam om ni ku...
Visar 1-1 av 1 inlägg


JENSEN gymnasium Helsingborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information