Hässleholms Tekniska skola

Välkommen till HTS – Hässleholms Tekniska skola!

HTS präglas av ledorden kunskap, kreativitet och trygghet. Skolan har mer än 100 års erfarenhet av utbildning och undervisning. Vi erbjuder många möjligheter inom program och inriktningar. Skolan är kommunens största gymnasieskola och erbjuder de nationella programmen EK, ES, FS, NA, SA och TE. Skolan har ett nära och utvecklat samarbete med arbetsliv, högskolor och universitet i regionen.

Tillsammans arbetar vi för en trygg, tillåtande och inkluderande skolmiljö där du får vara med och påverka. På HTS får du den bästa starten för kommande studier och vi hjälper dig att nå dina mål. Skolan har ett nära samarbete med arbetsliv, högskolor och universitet i regionen. Genom föreläsningar, studiebesök, rollspel, debatter etc. utvecklar vi våra kunskaper. Skolan är centralt belägen med närhet till tåg- och bussförbindelser.

Kunskap – Våra lärare stödjer varje elevs lärande i en studiemotiverande miljö som bygger på delaktighet under hela utbildningsresan.

Kreativitet – I vår lärmiljö samspelar lärarnas undervisningsstrategier och elevernas studiestrategier i en kreativ process från idé till utvecklad förmåga.

Trygghet – Vi arbetar tillsammans för ett tryggt och lugnt skolklimat.

Aktuellt på HTS:

– NIU fotboll
– LIU fotboll, padel och ishockey
– Diplomerad gymnasieekonom
– Certifierat teknikcollege
– Certifierat försäljnings- och serviceprogram

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Hässleholms Tekniska skola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 individuellt val 2013-01-27   Louise Jag undrar om möjligheten att ha sport som sitt individuella val om man går på hässleholms tekniska skola? Det är viktigt när jag nu söker till gymnasiet. Och då är det sporter som fotboll, ba...
1 ang: boende 2008-10-19   Viktor Hej! jag undrar om det finns möjlighet till boende i Hässleholm nära skolan när jag kanske kommer studera på hts? MVH Viktor
Visar 1-2 av 2 inlägg


Hässleholms Tekniska skola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information