Gymnasieår i Dubai - Forum

2020-11-13 11:33   Malin

Tänker flytta ett år till Dubai med familjen. Min dotter går ut nian, så vi tänker att det får bli ett uppehållsår från studierna i Sv. vi önskar att året i Dubai blir ett år att förbättra engelskan och få en livserfarenhet. Vilket corriculum föreslår du att vi ansöker till i Dubai? Ska hon ansöka till gymnasiet som valigt i sv i år, kan man behålla sin plats eller måste hon ansöka nästa år? Med vänlig hälsning, 


RE: Gymnasieår i Dubai
2020-11-13 11:37   Petra Öster

Hej, 

Vad roligt att ni ska bo i Dubai! Man kan inte behålla sin gymnasieplats så hon kan söka nästa år. Jag är osäker på vad du menar att ni tänkte söka till i Dubai. Det finns flera alternativ. Hon kan till exempel gå i internationell skola och sedan fortsätta med det i Sverige. Hon kan också gå gymnasiet på distans via Hermods distansgymnasium och sedan fortsätta på 2:an i Sverige. På så sätt behöver hon inte ta ett uppehålls år.

Men vill man ta ett uppehåll och fokusera på annat så kan man göra det. Ni kan säkert hitta olika språkkurser eller andra alternativ. Ni skulle då kunna kolla med en organisation som hjälper till med språkresor eller utlandsstudier om de kan hjälpa till.. Ni hittar några sådana här: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin