Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

GTI:s gymnasieskola

På GTI får du en bra utbildning av behöriga och engagerade lärare. Skolans jobb är att stötta dig i ditt lärande och din utveckling så att du efter tre år är redo för universitetet.

Studiero i klassrummet är viktigt för att elever ska lära sig mycket och få höga betyg därför prioriterar GTI studieroarbetet. Det innebär bland annat att lärarna samlar in elevernas mobiltelefoner på lektionerna och har tydliga regler.

För att du ska lära dig så mycket som möjligt behöver du engagerade kunniga lärare som gör undervisningen intressant, alla lektioner på GTI är lärarledda. Lärarna varierar undervisningen, vilket betyder att varje lektion är planerad så att den innehåller flera olika moment där eleverna använder olika sinnen och tränar olika förmågor.

Ingen försvinner i mängden i en liten skola

Skolans personal har kontakt med varje elev och pratar mycket om hur det går i skolan. Kontakten mellan elever och alla vuxna i skolan är tät. Du har en mentor som följer dig genom utbildningen. Du får regelbundet information i varje kurs om vad du ska lära dig för att utvecklas. Två gånger varje termin får du också betygsprognos i alla kurser.

Lång tradition av utbildning

GTI grundades år 1927 och är en av Göteborgs äldsta skolor. Fram till 1997 hade skolan ingenjörsutbildningar för vuxna och tusentals ingenjören har tagit examen från GTI. Skolan har fortfarande en teknisk utbildning med två inriktningar inom teknikprogrammet, men är en gymnasieskola som erbjuder flera olika högskoleförberedande program.

Lärare som bryr sig

På GTI får du en bra utbildning av behöriga och engagerade lärare. Undervisningen är strukturerad med mål för varje lektion och varierade arbetssätt för att nå målet. Förtroendefulla relationer mellan lärare och elever är en central del av GTIs gymnasieskolas skolkultur. Samarbete mellan lärarna för att varje elev ska lära sig och utvecklas likaså. Alla lektioner på skolan är lärarledda. En viktig uppgift för lärarna är att kommunicera med eleverna individuellt om vad de ska lära för att öka sitt lärande.

Alla vuxna stöttar eleverna vad det än gäller – studier, val av kurser, social miljö och personlig utveckling.

Skolan jobbar aktivt för att du ska ha nytta av dina studier efter gymnasiet. Skolan är liten och vi ger dig den utbildning du behöver – efter intresse eller efter vad du vill läsa i framtiden.

Matkortet

GTIs elever äter sin skolmat genom att använda matkortet. Det innebär att eleverna kan välja att äta sin skollunch på ett antal lunchrestauranger i närheten av skolan. Eleverna har alltid möjlighet att äta lunch utan kostnad.

Egen bärbar dator

För att underlätta dina gymnasiestudier, får du under din gymnasietid tillgång till en egen bärbar dator.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om GTI:s gymnasieskola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Dator 2014-10-01   Abdi Hej Får man data när man börjar skolan? Eller man bara matkort.
1 För lätt? 2014-01-15   Hugo Tjena! Såg att det var 160 i intagningspoäng förra året till alla linjer förutom NV. Just nu har jag över 250 och ändå en termin kvar. Kommer jag kunna utmana mig själv i er kurs om samhällsve...
0 Intagningspoäng 2013-01-27   Emmy Hur många poäng krävs för att komma in på Samhällslinjen? PS. Har ni något elevboende i anslutning till skolan?
0 Nv Gti 2012-04-08   granaden vad händer om man har mer än vad som behövdes (det vill säga om man har mer poäng än förra årets intagningspoäng)??
5 Intagningsp 2010-06-07   VIKTIGT POÄNG Hej jag undrar vad ni har för intagningspoäng just nu på NV? Om man kan komma in med lägre poäng ungefär 15 p? Och om ni har fyllt NV klassen med elever eller om det inte är fullt än?
1 intagningspoängen 2009-02-24   Johanna Jag undrar vad det var för intagningspoäng på GTI förra året.
Sida:
1


GTI:s gymnasieskola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin