Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Framtidsgymnasiet Malmö

Framtidsgymnasiet i Malmö blir Praktiska Gymnasiet Malmö Norra!

Hösten 2022 byter vi namn till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra och blir en del av gemenskapen på Praktiska Gymnasiet. Det innebär att du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Malmö ska söka till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra istället.

Vårt gymnasium ligger vid kommungränsen mellan Malmö och Burlöv. Här går elever från stora delar av Skåne – från Ängelholm i norr till Trelleborg i söder. Lokalerna är stora, öppna och ljusa. VI har fem stora verkstäder; tre för bilmekanikerna, en för blivande tungmekaniker och en för VVS- och Fastighetsprogrammet. Skolan har även en stor körgård, en lastkaj och många olika lastbilar.

Små klasser och studieverkstad

Klasserna på skolan är oftast små och behöver man jobba i mindre grupp eller enskilt kan man gå till studieverkstaden. Där finns lärare som kan ge extra hjälp och stöd. Beroende på vald inriktning kan man på skolan få möjlighet att ta körkort för truck, personbil och lastbil.

Samarbetar med företag

Skolan har ett nära samarbete med många företag i regionen och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen här. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt.

Gym och kafeteria

På skolan finns ett gym och flera pingisbord som ofta används både på idrottslektioner och under raster. Det finns också en kafeteria som till ett schysst pris erbjuder fika. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Framtidsgymnasiet i Malmö

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Utbildningen? 2008-12-06   William Bredberg Har man möjlighet att läsa vidare sen om man skulle vilja det? Eller måste man börja om ifall man skulle vilja läsa på universitet också?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Framtidsgymnasiet i Malmö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information