Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Framtidsgymnasiet i Malmö

Framtidsgymnasiet i Malmö blir Praktiska Gymnasiet Malmö Norra!

Hösten 2022 byter vi namn till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra och blir en del av gemenskapen på Praktiska Gymnasiet. Det innebär att du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Malmö ska söka till Praktiska Gymnasiet Malmö Norra istället.

Vårt gymnasium ligger vid kommungränsen mellan Malmö och Burlöv. Här går elever från stora delar av Skåne – från Ängelholm i norr till Trelleborg i söder. Lokalerna är stora, öppna och ljusa. VI har fem stora verkstäder; tre för bilmekanikerna, en för blivande tungmekaniker och en för VVS- och Fastighetsprogrammet. Skolan har även en stor körgård, en lastkaj och många olika lastbilar.

Små klasser och studieverkstad

Klasserna på skolan är oftast små och behöver man jobba i mindre grupp eller enskilt kan man gå till studieverkstaden. Där finns lärare som kan ge extra hjälp och stöd. Beroende på vald inriktning kan man på skolan få möjlighet att ta körkort för truck, personbil och lastbil.

Samarbetar med företag

Skolan har ett nära samarbete med många företag i regionen och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen här. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt.

Gym och kafeteria

På skolan finns ett gym och flera pingisbord som ofta används både på idrottslektioner och under raster. Det finns också en kafeteria som till ett schysst pris erbjuder fika.

Är du intresserad och vill veta mer om Framtidsgymnasiet i Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Framtidsgymnasiet i Malmö

Reportage

"Det behövs fler tjejer inom yrket"

Julia börjar sitt sista år på Fordons- och transportprogrammet på Framtidsgymnasiet i Malmö. Här kan du läsa mer om varför hon valde sin utbildning och vad hon tycker om skolan.

Framtidsgymnasiet på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Framtidsgymnasiet i Malmö.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

212 25 MALMÖ

praktiska.se

Forum om Framtidsgymnasiet i Malmö

Här kan du ställa frågor om Framtidsgymnasiet i Malmö och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
1 Utbildningen? 2008-12-06   William Bredberg Har man möjlighet att läsa vidare sen om man skulle vilja det? Eller måste man börja om ifall man skulle vilja läsa på universitet också?
Sida:

» Ställ ny fråga

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Framtidsgymnasiet i Malmö, fyll i dina uppgifter: