Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

ForshagaAkademin

Välkommen till ForshagaAkademin!

Välkommen till en unik skola som ger dig möjligheten att jobba inom spännande framtidsbranscher! ForshagaAkademin är en fristående gymnasieskola som ligger i Forshaga, Värmland med närhet till både skogar och vattendrag.

På skolan finns fem spännande gymnasieutbildningar inom naturturism: sportfiske, hundsport, äventyrsturism och viltvård samt Individanpassad Yrkesutbildning inom ramarna för IM-programmet. Skolan har riksrekrytering / riksintag vilket innebär att alla elever i Sverige får söka till och gå på ForshagaAkademin. På skolan går också elever från övriga Norden.

Utbildningarna är yrkesprogram som förbereder dig väl för att jobba med det du älskar allra mest och väljer du studiespåret ingår också grundläggande högskolebehörighet i ditt program. Skolan har en mycket väl fungerande elevhälsa och bra studiestöd. Alla elever läser Ung Företagsamhet som ger bra kunskaper om man vill starta eget efter gymnasiet. Skolans stora nätverk hjälper dig hitta drömpraktikplatsen i Sverige eller utomlands.

Gemenskap och studiemiljö

Besök ForshagaAkademin och upplev skolans unika atmosfär, gemenskapen och en studiemiljö där alla får förutsättningarna att växa. 

Elever från hela Sverige välkomna

Sportfiskegymnasiet är riksrekryterande vilket gör den till en unik utbildning. Antagna elever är garanterade inackorderingsbidrag från CSN. Utbildningarna Hundsport, Äventyrsturism och Viltvård har riksintag. De elever som studerar vid dessa utbildningar och inte omfattas av inackorderingstillägget garanteras ändå av skolans samarbetspartners ett boendestipendium på motsvarande belopp.

På skolan studerar även elever från våra nordiska grannländer.

På ForshagaAkademin har elever tillgång till följande:

Skolan erbjuder ändliga möjligheter och resurser med fantastisk tillgång till bra jaktmarker, fiskevatten, hundträningplaner, senaste utrusningen och mycket mer!

Välkomna att boka ett besök på skolan! 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om ForshagaAkademin

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Ålder 2009-11-13   Emma Grandin Hej, Jag undrar om det är någon speciell åldersgräns för att gå hos er. Mitt största intresse är hundar och jag hittar ingenstans där jag riktigt kan utbilda mig eftersom jag är 21 år gammal. ...
Visar 1-1 av 1 inlägg


ForshagaAkademin
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information