ESL – Språkutbildning Utomlands

ESL-Språkresor och språkkurser i franska, engelska och spanska

ESL Språkresor - Res utomlands under gymnasiet! 

Det bästa sättet att lära sig ett nytt språk är på platsen det talas! Vill du både lära dig ett nytt språk och om en ny kultur, är du på rätt plats! ESL Språkkurser erbjuder många olika länder och städer med undervisning av lärare med erfarenhet av din åldersgrupp. På din språkresa kommer du att möta och lära känna människor från hela världen och du får använda dig av dina nya språkkunskaper samtidigt som du samlar minnen för livet!

ESL har arbetat med språkkurser i två decennier och kan ge dig all den information som du kan tänkas att behöva för att dina val mellan språkskolor, resmål, transport och boende ska bli så enkelt som möjligt. Ingen tidigare kunskap krävs och för att varje elev ska få ut så mycket som möjligt av sin upplevelse börjar varje kurs med ett språktest. Efter språktestet blir du indelad i den grupp av elever som bäst överensstämmer med din förmåga för att du ska ha den bästa möjligheten att lära dig så mycket som möjligt.

Vad kan jag göra på min fritid?

På eftermiddagarna finns det många olika aktiviteter att delta så att du kan lära känna de andra eleverna bättre. Du kan prova på att spela beachvolley, basket, surfa och mycket mer! Även olika tävlingar, turneringar och konstverkstäder anordnas. Med platser som exempelvis Brighton, Malta och Malaga kommer du få följa med till fantastiska utflykter till underbara stränder, historiska platser och museer. På din fritid får du möjlighet att djupdyka i kulturen hos ditt värdland skapa minnen för resten av ditt liv.

En del av de skolor som finns att välja mellan har även sport som tillval. Med sport som tillval kan deltar du i en kurs där språklektionerna kombineras med en sport av ditt val, vad sägs om tennis, golf, ridning, dykning eller surfing? Alla dessa aktiviteter leds av erfarna och kunniga ledare. Du kommer att komma hem och kunna mer än bara ett nytt språk!

Hur kan jag bo?

Beroende på ditt val av resmål kan du välja mellan att bo antingen i värdfamilj eller på ett residens. Om du väljer att bo på ett residens bor du ihop med andra ungdomar, och vanligtvis delar du rum med flera av de andra eleverna. Genom att bo hos en värdfamilj har du möjlighet att lära känna familjens vardagsliv i en trevlig hemmiljö. Även här kan du få dela rum med en annan elev.

Vilka språk kan jag läsa?

Vi har Sveriges största utbud av språk och resmål. Engelska, Spanska, Franska, Tyska, Italienska, Japanska - you name it!

Kommer det att finnas många svenskar där?

Vi tycker att man bäst lär sig ett språk genom att resa själv från Sverige till ett läger där ungdomar kommer till från hela världen och inte bara Sverige. Visst kan det finnas ett par andra svenskar där samtidigt som du men oftast är det inte särskilt många så du kommer att komma hem med kompisar från Tyskland, Frankrike, Schweiz, Holland, Spanien, Korea och många andra länder. Det bästa är att du fortsätter att lära dig när du håller kontakten med dina nya kompisar via alla sociala medier och många hälsar sedan på varandra under skolloven! Låter inte det bättre än att bara lära känna andra svenskar?

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om ESL – Språkutbildning Utomlands

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 söker gymansium i Tyskland 2018-08-29   Evo Hej! jag är 15år och går i första året gymnasium, jag kommer flytta till Tyskland och jag vill börja studera vidare Naturprogramet i Tyskland. kan någon hjälpa mig att hitta gymnasiet i Tyskland.
4 studera utomlands 2018-04-07   aldijana Hej! Jag är en 15 åring som ska börja gymnasiet nu i hösten. Jag har valt humanistiska programet på grund av att jag älskar att lära mig nya språk och olika kulturer. Jag har viljat alltid att...
Visar 1-2 av 2 inlägg


ESL – Språkutbildning Utomlands
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information