Dinglegymnasiet

Dinglegymnasiet - Ett naturbruksgymnasium i Bohuslän

Dinglegymnasiet - Naturbruksgymnasium i Dingle

Dinglegymnasiet är ett naturbruksgymnasium i hjärtat av Bohuslän. Om du är en person som är intresserad av djur och natur och söker en naturbruksutbildning är Dinglegymnasiet ditt självklara gymnasieval! Här är kamratskapen god och du som elev sätts i centrum under hela din studieperiod.

Vår vision är att ge dig som elev en kvalificerad utbildning som möter dagens krav inom naturbrukets branscher. 

Olika inriktningar och fördjupningar

Naturbruksprogrammet på Dinglegymnasiet har tre olika inriktningar med olika programfördjupningar. 
Inriktningar är 

Dinglegymnasiet har en nästan hundraårig lång tradition av att bedriva naturbruksutbildningar och har genom åren gett många en stabil grund till att gå vidare ut i yrkeslivet på. En utbildning inom naturbruk är idag mycket eftertraktad på arbetsmarknaden då eleverna får en bred utbildning och lär sig ta ansvar samt jobba effektivt både självständigt och i grupp. Naturbruksprogrammet ger dig högskolebehörighet! 

Bo på internat på Dinglegymnasiet

Dinglegymnasiet erbjuder sina elever möjligheten att bo på skolans internat. På skolans internat får du dessutom ha med dig dina egna husdjur. Under din tid på skolan kommer du att lära dig ta ansvar för dina studier men också uppleva glädjen med att ha kompisar som finns där för dig i vått och torrt!

Välutbildade och engagerade lärare

På Dinglegymnasiet har du som elev tillgång till erfarna, engagerade och välutbildade lärare i alla ämnen. Skolans lärare har dessutom ett starkt djur- och naturintresse vilket gör lektionerna ännu roligare och mer inspirerande. 

Studiestöd 

Dinglegymnasiet erbjuder sina elever möjligheten till hjälp med läxor av utbildare lärare och specialpedagoger, något som gör det lättare att klara studierna.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Dinglegymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Biokol 2019-08-11   Lars Hylander Hej! Jag undrar om ni har utbildning i biokol på Dingle? MiljöVänliga Hälsningar!
0 västra götaland regionen 2019-06-03   johanssont100@gmail.com ja den är där vid tingvalls gård bullaren swe är ganska stor och bra ägs av stiftet drivs av sällskapet syd med kompetent certf pesonal och obehöriga äga ej tillträde
Visar 1-2 av 2 inlägg


Dinglegymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information